Ako zlepšiť pamäť a schopnosť sústredenia?

drprotect-radi-blog

Fosfatidylserín (PS) je fosfolipid, ktorý je podstatnou zložkou 100 miliárd mozgových buniek. Vyskytuje sa v mozgu a v membránach mozgových buniek.

Je jednou z najkritickejších živín pre optimálne zdravie mozgu. Stovka miliárd nervových buniek sú najaktívnejšími bunkami v našom tele, ich membránové systémy prenášajú elektrické signály v mozgu, mieche prostredníctvom trimiliónov ciest.  Tieto elektrické signály vyžadujú stály prísun fosfatidylserínu PS.  

Aké sú varovné signály nedostatku PS?

– neschopnosť učiť sa, porucha pamäti

– poruchy úsudku, spoznávania, koncentrácie, pozornosti

– starnutie spôsobuje pokles PS v bunkách, následkom je zníženie kognitívnych funkcií (kognitívne funkcie nám umožňujú myslieť a rozpoznávať okolitý svet, môžeme sa vďaka nim učiť, pamätať si, posudzovať, odôvodňovať, koncentrovať sa a rozprávať).

Kde nájdeme PS?

PS má zásadný význam pre normálne fungovanie mozgových neurónov, podporu delenia a opravy nervových buniek. Hoci naše telo je schopné produkovať určité množstvo PS, nestačí to na optimálnu funkciu mozgu a preto musíme PS dopĺňať. Ktoré potraviny sú bohaté na Fosfatidylserín?  V uvedenej tabuľke je obsah PS mg/100g.  

 

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Ak prijímate málo omega 3 mastných kyselín, PS sa v mozgu môže znížiť až o tretinu. Ak patríte k vegetariánom je potrebné dopĺňať PS pravidelne, nakoľko denný príjem môže byť nižší ako 50 mg denne.

Vedci sa domnievajú, že PS bude v budúcnosti jednou z kľúčových  látok, ktoré zabránia strate pamäti vo vyššom veku.

Prijmite preto preventívne opatrenia už dnes – dennou dávkou 100 mg si zabezpečíte dobrú pamäť a mentálnu výkonnosť až do pokročilého veku.

Až 100 mg fosfatidylserínu v 1 kapusli nájdete v produkte DR.PROTECT MEGAMOZOG, je vyrobený extrakciou z  prírodných sójových bôbov.

 

Priaznivé účinky tohto produktu ocenia:

  • Osoby, ktoré potrebujú podporiť duševnú a psychickú výkonnosť (pri strese, záťaži, náročnom pracovnom tempe),

  • Seniori, za udržanie kognitívnych funkcií a podporu pamäte (kognitívne funkcie nám umožňujú myslieť a rozpoznávať okolitý svet, môžeme sa  vďaka nim učiť, pamätať si, posudzovať, odôvodňovať, koncentrovať sa a rozprávať),

  • Všetci, ktorí si chcú zachovať  dobrú pamäť a mentálnu výkonnosť až do pokročilého veku,

  • Študenti pripravujúci sa na skúšky, zvyšuje kognitívne funkcie pri riešení úloh,

  • Duševne pracujúci ľudia, manažéri – prispieva k odolnosti voči stresu,

  • Učitelia – pomáha koncentrácii a duševnému výkonu v prípadoch stresu, psychickej záťaže,

  • Seniori bojujúci so zábudlivosťou, poruchami pamäte, výpadkami pamäte a neschopnosťou udržať pozornosť, spomenúť si,

  • Všetky Osoby, ktoré si chcú dlhšie uchovávať duševnú sviežosť.

Pre všetkých, ktorí si chcú zachovať dobrú pamäť a mentálnu výkonnosť až do pokročilého veku aj pre duševne pracujúcich, študentov  a najmä seniorov  bojujúcich so zábudlivosťou, poruchami pamäte, výpadkami pamäte a neschopnosťou udržať pozornosť či spomenúť si odporúčame Dr.Protect Megamozog kapsuly.

Fosfatidylserin chráni integritu mozgových buniek a pomáha im preniknúť do živín produkujúcích energiu. Taktiež napomáha našim mozgovým bunkám komunikovať medzi sebou a podporuje metabolizmus energie nášho mozgu

Vďaka týmto funkciám je fosfatidylserin veľmi dôležitým tukom pre pamäť a ďalšie kognitívne funkcie. Túto zlúčeninu produkuje váš mozog prirodzene. Jej produkcia klesá starnutím

Fosfatidylserin znižuje kortizol, významný stresový hormón, ktorý sa tvorí v priebehu  fyzického a duševného stresu. 

Moderný životní štýl v rozvinutých krajinách zvyčajne vedie veľkej produkcii kortizolu a stresu, čo prispieva k nespavosti. 

Pre koho je obzvlášť tento prípravok odporúčaný?

Staršie generácie a seniori

Starší ľudia sú významnou skupinou v našej spoločnosti, kde je predispozícia k zhoršeniu mentálneho zdravia. 

Prevencia a posilnenie je v tomto prípade naozaj nevyhnutnosťou, aby sme sa vyhli nečakaným náhlym udalostiam, spôsobených zhoršením kvality života následkom zhoršenia pamäte, poruchám úsudku, spoznávania, koncentrácie a iných zmien v správaní sa.

Špeciálna pozornosť sa vyžaduje napríklad aj pri ochorení Alzheimera. Zložky kapsuly Megamozog môžu pomôcť významne zmierňovať príznaky tejto diagnózy. 

Výskumy z roku 1993 preukázali u pacientov zlepšenie v kognitívnych funkciách, v prejavoch správania sa a takisto sa zlepšila ich pamäť.  

Starnutie v všeobecnosti spôsobuje pokles PS v bunkách, následkom je zníženie kognitívnych, teda mysliacich funkcií (rozpoznávať okolitý svet, schopnosť učiť sa, zapamätať si, posudzovať, odôvodňovať, koncentrovať sa a rozprávať).

Študenti

Mladí, študujúci ľudia, bývajú v dnešnej dobe neúmerne zaťažovaní obrovským množstvom informácií a školských povinností. V tejto dobe, pri vyššom podiele využívania informačných technológií, počítačových hier a aj dištančného online vyučovania je na mládež vyvíjaná enormná mentálna záťaž. Preto ani lieky na pamäť pre študentov nie sú ničím výnimočným. 

To môže viesť k celkovej nerovnováhe, k rozkolísaným náladám, emočnej nevyrovnanosti, zníženej schopnosti koncentrácie a taktiež k poruchám pamäte.

U detí je taktiež riziko vzniku ADHD.

Práca na počítači – pracujúci ľudia v aktívnom veku

Rovnako ohrozenou - a o to viac, že je veľmi početnou - skupinou v našej populácii je aktívna časť pracujúcich, ktorí takmer od rána do večera pozerajú do monitorov a okrem modrého žiarenia sú vystavení elektro-smogu. Pri neustálej práci za počítačom sú práve vhodné aj tabletky na sústredenie. 

Negatívny účinok modrého svetla môže mať dopad na množstvo a kvalitu spánku, hormonálnu rovnováhu, biorytmus organizmu, bolesti hlavy, dokonca môže viesť až k rozmazanému videniu.

Gameri – hráči počítačových hier

V súčasnom období je vo veľkom rozbehnutý priemysel počítačových hier a zábavy. Ponúka pre virtuálny svet animáciu, zvuk, umelú inteligenciu, ako aj stále nové a novšie technické možnosti, ktoré sa v krátkom období stávajú pre populáciu ich užívateľov bežným štandardom.

Dlhodobé hranie počítačových hier býva veľkou záťažou na zrak, prevláda napätie v očiach, podráždenie, rozmazané videnie, sčervenanie a časté bolesti hlavy.  Práve "gejmeri" ocenia lieky na prekrvenie mozgu. 

Deti, dospievajúci jedinci, ale aj dospelí ktorí sa frekventovane venujú online hrám, mávajú častejšie zhoršené interpersonálne vzťahy, bývajú vo zvýšenej miere úzkostní. 

Množstvo času, ktorý venujú týmto hrám, sa u nich odrazí aj v zhoršení ich celkových výsledkov, či už v škole alebo v práci a mávajú tiež časté problémy vo vzťahoch a v rodine.

Niektorí renomovaní autori výskumov zistili u vysoko frekventovaných hráčov počítačových hier zhoršenú schopnosť sústrediť sa na svoje školské, pracovné či súkromné povinnosti, pričom mávajú aj odlišné komunikačné vzorce a spôsoby ako zvládať stres. 

Toto všetko môže viesť k vážnym k duševným poruchám.

Podľa posledných výskumov vyšlo najavo, že prídeme až o 86 tis. neurónov v mozgu denne, za rok 31 miliónov. 

Preto je nemierne dôležité venovať tejto téme a prevencii veľkú pozornosť. 

Dr.Protect Megamozog je unikátny produkt na podporu pamäte, kognitívnych funkcií, produktivity, sústredenia a zlepšenie duševného a športového výkonu. Neobsahuje kofeín, čo ocenia všetci ľudia, ktorí sa ho snažia obmedzovať. 

Recenzie od zákazníkov

Môžem povedať, že moja spokojnosť s kapsulami megamozog je super, pomohli mi v čase skúšok v škole. Mám celkovo viac energie a viem som sa lepšie sústrediť. Spolužiačka mi to odporučila keď som potrebovala v krátkom čase zvládnuť veľa vecí. Užívam ho odvtedy pravidelne, cca tri krát do roka vyberiem jedno balenie a vždy to cítim na lepšej koncentrácii a sústredení sa.  Michaela, 20 rokov

„Odporúčam „všetkými desiatimi“... z mojej vlastnej skúsenosti sa mi po odporúčanom 3-mesačnom užívaní naozaj polepšilo, hlavne pamäť a som podstatne kľudnejšia, lepšie v práci zvládam povinnosti a stres a nie som tak unavená večer po celom dni. Funguje to. Treba ale dlhšie užívať, ja si dávam jednu tabletku denne 3 mesiace.“  Veronika, 32 rokov

„Kúpili sme s manželkou nášmu dedkovi-otcovi tieto vitamíny, pretože má Alzheimra a problémy so psychikou, pri vyššom veku 81 rokov, čo je v tomto veku v podstate normálne v dnešnej dobe. Odvtedy užíva Megamozog každý druhý mesiac – jedno balenie mu vydrží na celý mesiac... lebo vidíme, že mu tie vitamíny pomáhajú. Sme veľmi spokojní, že je takéto niečo k dispozícii, dedko je viac v pohode psychicky, kľudnejší a lepšie sa orientuje v čase. Berie aj liečbu od lekára, ale v kombinácii s vitamínmi Megamozog je to oveľa lepšie, viditeľne sa mu zlepšila krátkodobá pamäť. Takže veľmi odporúčame – máme odskúšané a ďakujeme.“  Peter, 54 rokov

„Užívam pred cyklo - pretekmi, aspoň týždeň pred začiatkom, v rámci športovej a aj psycho-mentálne prípravy. Tréner mi to schvaľuje, lebo nestresujem toľko odvtedy a lepšie sa sústredím na výkon. Za seba rozhodne odporúčam, cítim sa lepšie a mám akoby „čistejšiu hlavu“ a viac energie, sily. Osvedčilo sa mi, ďakujem, kupujem rovno aj priateľke“  Jakub, 25 rokov

„Výborné, na lepšie sústredenie sa, som v lepšej pohode a aj pri dlhších cestách autom pomáha pri únave, dokonca ma nebolia oči keď potrebujem v noci fungovať za volantom. Dostal som od manželky, že mám brať 1 tabletku denne a som rád, pomohlo a cítim sa lepšie. Bol som strašne unavený predtým. Teraz ich mám vždy kúpené, ak nezabudnem, tak cca každý druhý deň si dávam jednu tabletku ráno. Ďakujem, som veľmi spokojný.  Miro, 46 rokov

„Kolegyňa v práci mala tieto vitamíny, tak som si ich kúpila aj ja, lebo bola s nimi spokojná. Veľká vďaka za to, pomohli mi, som „stresmen-ka“ a citlivá povaha, hlavne na negatívne pracovné prostredie, nervozitu a tlaky, ktoré na nás vyvíjajú v práci. Veľmi odporúčam každému, kto potrebuje niečo na povzbudenie a ukľudnenie zároveň. Ja ich beriem tretí týždeň a cítim sa veľmi dobre, už dvoch týždňoch som videla zmeny k lepšiemu na sebe. Ďakujem aj za rýchle dodanie.“  Mária, 52 rokov

„Pre maminu som objednala cez váš e-shop tieto tabletky a je s nimi spokojná. Mamina má 73 rokov a mala problémy s pamäťou, často zabúdala a bola z toho potom nervózna. Všetci sme si všimli, že sa jej stav zlepšil, tak snáď to bude aj do budúcna takto fajn zaberať, kupujeme jej ďalšie balenie, dáva si po jednej tabletke denne, doobeda alebo pred obedom. Trošku horšie sa jej prehĺtajú tabletky, tak ak by ste mali sirup tak ten hneď beriem, odoberám Vaše novinky, ste super, ďakujem a odporúčam aj ostatným známym.“  Linda, 46 rokov

drprotect-odporuca-blog