Liečba prírodným Quercetínom, ktorý vášmu telu pomôže

drprotect-radi-blog

O imunite sa v dnešnej dobre veľa hovorí, vzhľadom na prebiehajúce vírusové ochorenia a taktiež na veľmi veľký výskyt rôznych alergií u ľudí rôzneho veku a aj u detí. 

Rozšírenie alergických ochorení sa za posledné tri desaťročia rozšírilo do celého sveta. 

K tomuto problému môžu prispievať aj rôzne zmeny faktorov prostredia, v ktorom žijeme.

K prirodzeným alergickým problémom patria najmä respiračné, kožné a potravinové alergie. 

Imunitný systém pomerne citlivo reaguje na známe látky, ktoré sú po opätovnom kontakte s ľudským organizmom vnímané ako alergény.

V tomto príspevku si objasníme, akým spôsobom nám vie byť nápomocný v podpore zdravia Quercetín. 

Jeho uplatnenie sa využíva najmä pri prevencii a liečbe respiračno - alergických ochorení, potravinových alergií, zápalových reakcií, histamínovej intolerancii, bronchiálnej precitlivenosti, pľúcnych disfunkcií, astmy a taktiež pri odstraňovaní voľných radikálov a detoxe organizmu. 

Terapia rôznymi syntetickými látkami alebo liekmi môže u niektorých ľudí spôsobiť rôzne nepriaznivé vedľajšie účinky

Fytochemikálie (rastlinné látky a zlúčeniny), medzi ktoré patria napríklad flavonoidy, polysacharidy, laktóny, alkaloidy, diterpenoidy a glukozidy, sú prirodzene prítomné v mnohých rastlinných potravinách. 

Pozornosť týkajúca sa zlúčenín s antialergickým účinkom a protizápalovými vlastnosťami sa preto v súčasnosti sústreďuje na flavonoidy, najmä - už náš spomínaný Quercetín. 

Jeho protizápalové a antialergické vlastnosti boli preukázané pri liečbe respiračných a potravinových alergií.

Quercetín patrí k najčastejšie študovaným flavonoidom, ktorý je najrozšírenejší v rastlinnej potrave.

Významný podiel obsahu okrem niekoľkých druhov zeleniny má aj v cibuli a šalotke.  Cibuľa je tak kvalitatívne a kvantitatívne najdôležitejším zdrojom Quercetínu. 

Ale aj iná zelenina, vrátane brokolice, špargle, zelenej papriky, paradajok a červeného listového šalátu, by mohla byť skvelým zdrojom kvercetínu, najmä v lete.

Ovocie (jablká, ako aj bobuľové plodiny, ako sú jahody, červené maliny, čučoriedky, brusnice a čierne ríbezle), zelený čaj a víno by sa tiež mohli považovať za bohaté zdroje potravy s obsahom tohto prírodného flavonoidu.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Vzhľadom na prítomnosť väčšieho množstva antioxidantov, ako je Quercetín v jablkovej šupke,  možno šupky jabĺk považovať za látky s vyššou antioxidačnou kapacitou a tiež bioaktivitou.

Jeho rastlinný extrakt je hlavnou zložkou mnohých potenciálnych antialergických liekov, doplnkov a produktov obohatených o Quercetín, napríklad aj v špeciálne pripravených bielych a červených vínach.

Quercetín je tiež kľúčovou zložkou, ktorá môže predchádzať chorobám súvisiacim so životným štýlom.

Quercetínové extrakty sa v súčasnosti vo veľkej miere používajú ako výživové doplnky a liečivé zložky pri mnohých ochoreniach, ako je cukrovka spojená s obezitou a obehová dysfunkcia, vrátane zápalov, ako aj poruchy nálady.

Quercetín je známym aj vďaka svojim skvelým antioxidačným vlastnostiam, pretože jeho molekulárna štruktúra má schopnosť významne účinkovať pri odstraňovaní voľných radikálov a má vysokú antioxidačnú aktivitu.

Enzýmy Quercetínu sa vyznačujú reparačnými vlastnosťami a pôsobia ako obrana a pomoc pri oprave a rekonštrukcii poškodených bunkových membrán, ktoré utrpeli napríklad alergickým poškodením.

Je tiež známe, že flavonoly dokážu uvoľňovať z ľudského organizmu histamín.

Quercetín ovplyvňuje imunitu a zápaly v tele takým spôsobom, že pôsobí hlavne na leukocyty, enzýmy a membránové proteíny, ktoré sú často kľúčové pre bunkovú funkciu.

Quercetín dokonca obmedzuje rast niektorých malígnych buniek, čím dokazuje vo výskumoch značné protirakovinové účinky.

Alergické poruchy (kožné, potravinové a respiračné alergie) v priebehu posledných troch desaťročí celosvetovo rýchlo narastajú. 

Preto existuje dopyt po nových zdrojoch antialergických bioaktívnych zlúčenín. 

Pravidelná konzumácia Dr.Protect Quercetín + Bromelatin pomáha znižovať deštruktívne účinky oxidačných voľných radikálov vstupujúcich do tela v dôsledku vplyvov prostredia, najmä vďaka jeho jedinečnej štruktúre:

  • kombinácia bioflavonoidu s proteolytickým enzýmom pre zdravý imunitný systém
  • quercetin pomáha udržiavať fyziologické hladiny histamínu potrebné pre zdravý imunitný systém
  • Bromelain je proteolytický enzým nachádzajúci sa v ananásových stonkách, tiež podporuje zdravú funkciu imunitného systému
  • účinná formu zvýšenia obranyschopnosti organizmu

Výsledky štúdií dokazujú jedinečné postavenie Quercetínu v liečbe alergických porúch a možnosť využitia fytochemikálií ako je samotný Quercetín, na účinnú liečbu.

drprotect-odporuca-blog