Úprimná recenzia na epilátor Philips Lumea Series 9900. Odporúčila by som ho aj svojej kamarátke?

Laserová epilácia je dobre známa ako účinná metóda na zníženie a odstránenie rastu chĺpkov - a domáce zariadenia IPL (intenzívne pulzné svetlo) priniesli toto kedysi drahé špecializované ošetrenie do rúk širokej verejnosti.

Technológia IPL využíva záblesky vysokoenergetického svetla na šokovanie vlasových folikulov pri koreni, čím sa zabráni dlhodobému rastu chĺpkov, a zariadenie Philips Lumea IPL 9000 je špičkový model spoločnosti Philips, ktorý ponúka najrýchlejšie bezdrôtové ošetrenie a veľký výber nástavcov na ošetrenie všetkých rôznych oblastí tela.

Ako človek, ktorý bol obdarený hustým tmavým ochlpením, som sa tešila, že sa mi dostane do rúk prístroj Lumea 9000, aby som vyskúšala to, čo podľa mnohých ľudí dokáže zbaviť chĺpkov nadobro. Philips tvrdí, že toto zariadenie dokáže pri dlhodobom používaní znížiť rast chĺpkov u priemerného používateľa o 92 %. Ako uvidíte, jeho účinnosť na mňa urobila veľký dojem.Philips Lumea IPL 9000  dostanete zadarmo aj Philips Facial Hair Remover

Recenzia Philips Lumea IPL 9000 + Philips Facial Hair Remover Čo dostanete za tieto peniaze?

Lumea 9000 je najlepšie vybavený prístroj IPL v ponuke spoločnosti Philips a len u nás k nemu dostanete aj Philips Facial Hair Remover. 

Všetky nástavce sú špeciálne navrhnuté tak, aby vám pomohli bezpečne a ľahko ošetriť rôzne oblasti tela. Každý z nich sa dodáva s nástavcom obdĺžnikového tvaru, ktorý sa umiestni nad sklenenú lampu na ošetrenie na hlavnom tele prístroja; odtiaľ vychádzajú svetelné impulzy. Prístroj Lumea 9000 má najväčšie okienka na ošetrenie zo všetkých modelov Lumea, pričom okno nástavca na bikiny má rozmery 10 x 30 mm a okno nástavca na tvár má rozmery 8 x 26 mm.

Okrem toho má každý nástavec mierne odlišný tvar, navrhnutý tak, aby zodpovedal ošetrovanej oblasti. Napríklad nástavec na telo má mierne konkávny tvar, ktorý sa prispôsobí kontúram nôh a rúk, zatiaľ čo nástavce na podpazušie a bikiny sú vypuklé. 

Pre porovnanie, najlacnejší model IPL Philips Lumea Advanced má úplne ploché nástavce, čo môže sťažiť priblíženie ošetrovacieho okienka k pokožke. Ošetrovacie okienka sú tiež oveľa menšie, pričom nástavce na tvár a bikiny majú rozmery 9 x 19 mm. Tento lacnejší model vám tiež nedokáže povedať, aké nastavenie intenzity svetla máte použiť, pretože nemá snímač SmartSkin. Ten skenuje vašu pokožku a pomocou technológie SenseIQ spoločnosti Philips navrhuje optimálne a najpohodlnejšie nastavenie intenzity svetla pre každého používateľa.

O senzore SmartSkin sa zmienim neskôr, ale nemusíte sa obávať, pretože každé zariadenie Lumea má bezpečnostnú funkciu, ktorá zisťuje, či je vaša pokožka bezpečná pre ošetrenie, bez ohľadu na úroveň intenzity svetla. 

Model strednej triedy Philips Lumea IPL Prestige ponúka rovnaký snímač SmartSkin, ale žiarovka vydrží len 250 000 zábleskov, na rozdiel od 450 000 v modeli 9000. Preto by som určite zvažovala drahšie zariadenie Philips Lumea Series 9900.

V súčasnosti je epilátor Lumea IPL 9000 jediným strojčekom z radu Philips, ktorý sa dá ovládať bezdrôtovo. To je obrovský bonus, najmä preto, že ošetrenie môže trvať až 15 minút v kuse, a mať bezdrôtový strojček tiež znamená, že môžete sedieť na najpohodlnejšom mieste u vás doma bez toho, aby ste sa museli ohýbať podľa obmedzení kábla. 

Jedno plné nabitie prístroja IPL 9000 trvá 30 minút pri použití na nižšej úrovni intenzity, čo je dostatok času na ošetrenie väčšiny oblastí vášho tela. Jedinou výhradou ktorú mám je, že bezdrôtová prevádzka spomaľuje "rýchlosť zábleskov" zariadenia približne o pol sekundy, čo znamená, že ošetrenie môže trvať o pár minút dlhšie.

Recenzia Philips Lumea IPL 9000: Ako funguje?

Keďže IPL využíva záblesky svetla na poškodenie chĺpkov pri korienkoch, aby sa svetlo mohlo účinne dostať k chĺpkom čo najbližšie ku korienkom, musíte sa pred ošetrením oholiť, epilovať alebo depilovať. Ak sa depilujete alebo epilujete, nezabudnite tak urobiť niekoľko dní pred ošetrením, aby sa korienok mohol zahojiť. 

Najlepšie výsledky ošetrenia IPL zvyčajne dosiahnu tí, ktorí majú svetlú pokožku a tmavé chĺpky. Je to preto, že tmavé farby absorbujú teplo a svetlo, zatiaľ čo svetlé farby ho odrážajú, čo uľahčuje intenzívnym svetelným impulzom vysielaným prístrojom IPL 9000 vykonať svoju prácu. Philips Lumea IPL 9000 je vhodný aj pre mužov. Takže pokojne môžete povedať vášmu partnerovi, že to bude skvelý prístroj nielen pre vás ale aj pre neho. A tento produkt bude pre oboch.  Samozrejme je jasné, kto ho bude používať o niečo viac :-) 

Ako pri mnohých dobrých veciach v živote, výsledky nie sú okamžité; v počiatočnej osemtýždňovej fáze ošetrenia budú musieť používatelia vykonať štyri ošetrenia, jedno každé dva týždne, aby zachytili každý chĺpok v správnom bode jeho štvortýždňovej rastovej fáze. Podľa mojich skúseností sú chĺpky s každým ošetrením tenšie a svetlejšie a rastú oveľa pomalšie. Hoci na ošetrenie rôznych častí tela bolo potrebné rôzne množstvo času, na mojich nohách boli potrebné štyri ošetrenia, aby som zaznamenala výrazné zlepšenie.

Recenzia Philips Lumea IPL 9000: Ako sa používa?

Aplikácia

Zo začiatku som mala z ošetrenia IPL obavy. Pri čítaní zoznamov varovaní a zložitých technických pokynov mi celý proces pripadal oveľa desivejší, ako v skutočnosti bol. Aj keď je dobré tieto informácie poznať z hľadiska bezpečnosti, môže sa zdať, že je to veľa informácií, ktoré treba prijať naraz, najmä keď sa pravdepodobne chcete čo najskôr pustiť do práce.

Práve tu prichádza na rad aplikácia Philips Lumea: stačí zadať číslo modelu vášho zariadenia Lumea a vytvoriť voliteľné konto a aplikácia vás prevedie každým krokom procesu nastavenia. To zahŕňa rady týkajúce sa testovania náplasti, úrovne citlivosti, prípravy pred ošetrením a následnej starostlivosti.

V aplikácii sa nachádzajú aj odkazy na ďalšie čítanie a blogy s radami od iných používateľov Lumea IPL, ktoré si môžete prezrieť, ak máte nejaké problémy. Po skončení ošetrenia vám aplikácia môže posielať aj pripomenutia, aby ste vedeli, kedy je naplánované ďalšie ošetrenie, čo je naozaj užitočné, aby ste si udržali prehľad o ošetreniach. Ak sa o niekoľko dní omeškáte, aplikácia vás tiež navedie, ako sa vrátiť k liečbe. Aplikácia je zväčša intuitívne navrhnutá a umožňuje vám získať prispôsobené rady takmer v každom kroku procesu. 

Jednoduchosť používania

Zatiaľ čo aplikácia vám pomáha pri procese liečby, používaniePhilips Lumea je hračka. Na hornej strane zariadenia sa nachádza tlačidlo zapnutia/vypnutia, päť svetelných diód LED, ktoré indikujú, ktoré nastavenie výkonu používate, tlačidlá plus a mínus na prepínanie medzi nastaveniami a tlačidlo SmartSkin na aktiváciu snímača SmartSkin.

Po nastavení zariadenia na správnu intenzitu jednoducho umiestnite ošetrovacie okienko pod uhlom 90 stupňov k pokožke, kým sa nerozsvieti veľké biele kontrolné svetlo na zadnej strane tela. Potom môžete stlačiť veľké spúšťacie tlačidlo na rukoväti, aby ste pokožku rozjasnili. Potom premiestnite ošetrovacie okienko na nové miesto, počkajte, kým sa rozsvieti kontrolka, znova zabliká a tak ďalej. Len dbajte na to, aby ste neošetrovali tú istú oblasť dvakrát. 

Celkovo je tento proces jednoduchý a pohodlný. Vďaka intuitívnemu, zakrivenému tvaru ošetrovacích okienok je udržiavanie zariadenia v 90-stupňovej rovine s pokožkou naozaj jednoduché. Na kostnatejších miestach, ako sú členky a kolená, som musela zariadením trochu krútiť, aby sa kontrolka rozblikala; zistila som, že pri týchto miestach mi veľmi pomohlo otočenie zariadenia o 90 stupňov, aby som dostala ošetrovacie okienko pozdĺžne.

Jednou z vecí, ktorá urýchlila ošetrenie, bola funkcia “slide and flash” . Ak ošetrujete väčšie plochy tela, napríklad nohy, nemusíte zakaždým pečiatkovať a stláčať tlačidlo blesku. Jednoducho podržte tlačidlo stlačené a pohybujte zariadením zakaždým, keď zariadenie zabliká. Ušetríte tým čas, ale po chvíli vás môže rozbolieť ruka.

Ošetrenie trvalo 14 minút na celú nohu v porovnaní s avizovanými desiatimi minútami. Napriek tomu je to o desať minút rýchlejšie ako rovnaké ošetrenie pomocou zariadenia Lumea Advanced. Je to obrovská úspora času a takmer určite rýchlejšia ako cesta na kliniku krásy, laserová epilácia tam a cesta späť. Napriek tomu musíte byť ochotní stráviť ošetrením celého tela približne 45 minút, ak pracujete dôkladne, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, čo je v nabitom programe veľký časový záväzok. To znamená, že nie je možné, aby ste dokázali bezdrôtovo ošetriť celé telo bez toho, aby ste medzi tým dobíjali. 

Úrovne bolesti

Výrobcovia označujú IPL za bezbolestnú a dlhodobú epiláciu, ktorá je určite pohodlnejšia ako iné metódy odstraňovania chĺpkov, ako napríklad depilácia voskom alebo epilácia. To však neznamená, že je úplne bezbolestná. Pri používaní vyšších úrovní intenzity na miestach, kde je pokožka obzvlášť tenká alebo citlivá, ako sú horná časť stehien alebo podpazušie, môžete pociťovať mierne pichanie, ktoré sa podobá pocitu, ako keď sa o pokožku zacvakne malá gumička. Nie je to obzvlášť bolestivé, ale môže to byť nepríjemné.

Väčšinou je však ošetrenie jednoduché a bezbolestné pri všetkých nastaveniach. A aj keď nie je, môžete znížiť úroveň intenzity. Preto spoločnosť Philips odporúča pred ošetrením celého tela najprv vykonať náplasťový test, aby ste zistili, ako ste na ošetrenie citliví alebo či naň reagujete. 

Účinnosť

Aj keď je ošetrenie jednoduché a bezbolestné, za čas a peniaze stojí len vtedy, ak skutočne prináša dlhodobé odstránenie chĺpkov. Keďže mám veľmi bledú pokožku a tmavohnedé chĺpky  a musím povedať, že sa mi to podarilo, najmä v oblastiach tela, ako sú nohy, brucho a tvár, kde chĺpky rastú redšie. Po štyroch ošetreniach chĺpky v týchto oblastiach takmer úplne zmizli, a ak sa predsa len objavili, boli oveľa tenšie a svetlejšie ako zvyčajne. Teraz mi stačí jedno ošetrenie každé štyri týždne, aby sa chĺpky nadobro stratili.

Ostatné oblasti, kde boli chĺpky silnejšie a pevnejšie, ako napríklad podpazušie, po prvých štyroch ošetreniach úplne nezmizli, takže budem musieť v týchto oblastiach pokračovať v používaní Lumea každé dva týždne, aby som dosiahla požadovaný účinok. Aj napriek tomu už chĺpky rástli pomalšie, boli svetlejšie a tenšie, čo mi stačí.

Ďalšia vec, ktorú treba mať na pamäti, je, že zariadenie musíte medzi jednotlivými sedeniami riadne vyčistiť pomocou priloženej handričky z mikrovlákna. Teoreticky to nie je ťažké, ale môže to byť zložité, ak sa na ošetrovacie okienko pripečú vlákna odumretej kože alebo vlasov, najmä preto, že ošetrovacie okienka sú pomerne úzke. Aby ste tomu predišli, uistite sa, že vaša pokožka je pred ošetrením odlupovaná, čistá a bez uvoľnených chĺpkov.

V balení dostanete zadarmo aj Philips Facial Hair Remover

Ako som už v úvode spomenula, v cene je aj  Philips Facial Hair Remover, ktorý ma veľmi milo prekvapil. Odstraňovač chĺpkov na tvár Philips series 5000 jemne odstraňuje najjemnejšie chĺpky na tvári pomocou hypoalergénnej hlavice. Zabudované zrkadlo a celokruhové LED svetlo vám pomôžu neprehliadnuť žiadny chĺpok. Dokonalý partner pre hladkú pokožku na cestách ale aj doma.

Bol špeciálne navrhnutý pre ženy na jemné odstránenie najjemnejších chĺpkov na hornej pere, brade, lícach a čeľusti. Tento kozmetický doplnok strihá tak blízko pokožky, že odstraňuje od jemných až po tvrdšie chĺpky. Podobne ako pri iných metódach odstraňovania chĺpkov, chĺpky nedorastajú späť silnejšie, hustejšie alebo tmavšie. V tomto produkte je aj celokruhové LED svetlo zaisťujúce maximálnu viditeľnosť, aby bolo možné odhaliť a účinne odstrániť aj tie najjemnejšie chĺpky.

Mne Philips Facial Hair Remover veľmi sadol a používam ho pravidelne. Dokonca obsahuje hypoalergénnu hlavicu, ktorá je šetrná k pokožke. Odstraňovač chĺpkov na tvári Philips 5000 poskytuje rýchlejší spôsob odstraňovania chĺpkov na tvári v porovnaní s pinzetami alebo inými strojčekmi.  

Recenzia Philips Lumea IPL 9000: Mali by ste si ho zakúpiť?

Účinnosť Philiphs Lumea závysí od vašej pokožky. Čím svetlejšia tým menej času strávite pri opakovaniach a používaní. Pre niekoho tak môže ísť o pomerne pomalý proces. Ošetrenie väčších plôch tela môže tiež zabrať veľa času, a aj keď má tento prístroj najrýchlejší záblesk zo všetkých IPL, ktoré som testovala, stále trval 14 minút na jednu nohu.

Ak však máte správne sfarbenie pokožky a chĺpkov a ste ochotní zaplatiť za najrýchlejšie ošetrenie IPL, zariadenie Philips Lumea 9000 má veľa predností. Ak chcete flexibilitu bezdrôtovej prevádzky, najpohodlnejšie ošetrenie a skvelé výsledky, je to vynikajúca voľba. Veľkou výhodou je aj jeho cena v Dr.Protectovi. Za 529 eur tak dostanete Philips Lumea Series 9900 a k nemu úplne zadarmo Philips Facial Hair Remover.

Nemusíte tak chodiť na rôzne depilácie a môžete si ju urobiť u vás doma. Čo považujem za jednu z najlepších výhod. Nehovoriac o ušetrených peniazoch. Odporúčila by som teda Philips Lumea aj svojej kamarátke? Určite áno. Kým som sa pustila do písania tejto recenzie, tak som jej poslala odkaz na jeho zakúpenie. Objednajte si Philips Lumea 9000 na tomto odkaze ešte dnes.