Tieto produkty zlepšia vašu imunitu počas sychravých dní

drprotect-radi-blog

Príchod jesene a zimy môže byť pre ľudské telo poriadny stres. Pochmúrne upršané dni spôsobujú nielen zhoršenie psychického zdravia, ale aj zhoršenie funkcií imunitného systému. Vlhké chladné počasie je ideálne pre rozvoj mnohých chorôb. Ak nechcete prechladnúť, zaraďte do svojho jedálnička nasledujúce potraviny. Ich konzumácia je potrebná na to, aby naše telo dokázalo odolávať sezónnym vírusom.

Orechy

brown and beige nut lotUnsplash

Malá hrsť orechov ráno vás určite nabije energiou. Obsahujú veľa bielkovín, rovnako ako celý rad vitamínov, vlákniny a zdravých tukov. Taktiež je to skvelá potravina medzi jedlami. Pravidelná konzumácia orechov výrazne zvyšuje odolnosť tela voči vírusom.

Tvaroh

Tento výrobok môžete jesť kedykoľvek počas dňa. Dokážete si pripraviť chutné a sýte raňajky, ale aj večeru, po ktorej nebudete pociťovať ťažobu na žalúdku.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému biela, bylinka, časť                                                                                                                                            Pexels

Tvaroh má nízky obsah kalórií a vďaka svojim vlastnostiam spaľujúcim tuky je na prvom mieste u ľudí, ktorí dodržiavajú určitú diétu. Okrem vysokého obsahu vápnika zlepšujú posilňujú imunitný systém. Skutočný zázrak!

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Listová zelenina

Kyselina listová, ktorá sa nachádza v listovej zelenine, podporuje produkciu serotonínu, hormónu nazývaného aj „hormón šťastia“. Je to práve on, kto je zodpovedný za našu dobrú náladu. Jedením tak bojujeme aj proti jesennej depresii.

meat with lettuce on white ceramic plateUnsplash

Skúste si každý deň pripraviť zeleninové šaláty s čerstvou zeleninou. Takáto večera naplní vaše telo porciou vitamínov, ktoré potrebuje, a bonusom bude aj zníženie čísla na váhe.

Huby

Na jeseň je málo slnečných dní, čo znamená, že naše telo začína pociťovať nedostatok vitamínu D. Spolu s vitamínom A sú zodpovedné za ochranu tela pred prechladnutím a inými chorobami. Preto by ste mali konzumovať viac húb. Instantný kávovinový nápoj Dr.Protect podporuje trávenie, činnosť pečene, srdcovú činnosť a pôsobí tiež na zníženie váhy a reguláciu hladiny krvného cukru aj imunity.

sliced mushrooms in bowlUnsplash

Majú vysoký obsah vitamínu D a nízky obsah kalórií. Zaujímavosťou húb je ich dlhší čas na strávenie. Takže po tanieri hubovej polievky vo vás pocit sýtosti zostane aj niekoľko hodín.

Banány

Banány sú skvelou náhradou sladkostí. Na rozdiel od cukríkov vám prinesú obrovské výhody. Horčík znižuje stres a zlepšuje spánok. Banány tiež obsahujú mnoho prospešných aminokyselín, ktoré sa podieľajú na produkcii serotonínu a melatonínu. Ak práve máte horšie psychické rozpoloženie, zjedzte pár plodov.

yellow bananasUnsplash

Správna výživa bola vždy kľúčom k pohode. Pridajte k tomu pravidelný pohyb, zdravý spánok a pozitívny prístup - potom vás bude obchádzať každá choroba!