7 tipov, ako schudnúť vďaka behaniu

drprotect-radi-blog

Pomáha beh pri chudnutí? Jednoznačne áno. Avšak je potrebné sa k tomu postaviť rozumne. 

V tomto článku Vám uvádzame všetko podstatné, čo by ste mali vedieť o behaní s cieľom chudnutia a ako začať správne behať.

Spaľuje plávanie naše kalórie? A ako je to s cyklistikou? Čo takto cvičenie vo fitness? 

Všetky tieto veci sú skvelé na chudnutie, no v porovnaní s behom majú oveľa vyššiu bariéru vstupov. Potrebujete bazén, bicykel, respektíve vysoké vstupné náklady. 

Ale ak si môžete dovoliť pár bežeckých topánok, môžete začať behať. 

Behať môžete takmer v akomkoľvek počasí. Môžete realizovať beh v zime aj v teplom počasí, môžete behať v snehu, v daždi. 

Môžete behať s priateľom. Môžete bežať sami. Môžete dokonca behať každý deň alebo si zvoliť svoj vlastný, individuálny tréningový plán.

Práve vďaka ľahkej dostupnosti robí beh jeden z najlepších tréningov na chudnutie. Potrebujete len pár správnych topánok, trochu kreativity a možno dvoch priateľov, aby ste si vytvorili plán chôdze alebo behu. 

Je chudnutie behom naozaj dobrý spaľovač kalórií? 

Absolútne. 

Možno viac ako akékoľvek iné cvičenie je chudnutie behom vhodné, v skutočnosti práve kvôli vyššiemu počtu kalórií, ktoré spaľuje.  

V celom procese chudnutia je veľmi dôležitá stratégia a my vám môžeme pomôcť sa zorientovať. 

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Tu je všetko, čo by ste mali vedieť o behaní a chudnutí pri ňom:

1. Venujte pozornosť svojej strave

Beh má miliardu výhod – vrátane chudnutia – ale aj pri fyzickej aktivite nesmieme ignorovať spôsob stravovania sa, ak sa snažíte schudnúť nadbytočné kilogramy. 

Väčšina ľudí preceňuje spálené kalórie pri behu. 

Problém je v tom, že veľa ľudí pridáva do svojej stravy kalorický koláčik alebo kúsok pizze navyše, ako odmenu, pretože si na to behom akoby „zarobili“. Realita je však taká, že ak chcete schudnúť, musíte si vytvoriť celkový kalorický deficit.

„Chudnutie je o vytváraní kalorickej nerovnováhy, pri ktorej spotrebúvate o niečo viac kalórií, ako prijímate, povedzme 200 kalórií za deň. 

Takže aj keď je úplne normálne mať po behu chuť na niečo sladké alebo bohaté na uhľohydráty, musíte svoje pôžitkárstvo udržať na uzde.

2. Vyberte si svoju vlastnú a zároveň správnu techniku behu 

Áno, športovci neustále optimalizujú a vylepšujú svoje tréningové plány a stratégie v deň pretekov, no nemusíte sa zblázniť, ak ešte len začínate. Pokiaľ ide o chudnutie, záleží na pohybe a spaľovaní kalórií. 

Ak máte radi šprinty, ktoré majú vyššiu rýchlosť a zároveň aj vyšší efekt pri spaľovaní kalórií za minútu, choďte do toho. 

Ale ak dávate prednosť chôdzi alebo pomalšiemu pohybu, budete musieť stráviť viac času na spálenie nadbytočných kalórií.

Beh s vysokou intenzitou spôsobí aj následné spaľovanie, čo je stav, keď vaše telo naďalej spaľuje kalórie, aj keď sa už nehýbete.

3. Smerujte k bežeckému maximu

Beh uvoľňuje endokanabinoidy, ktoré sú spojené s vytváraním príjemných pocitov a pomôžu motivovať k vyššiemu výkonu. 

Ale neznepokojujte sa, ak sa vám predstava bežeckého maxima zdá vzdialenejšia, ako cieľová čiara maratónu. Stačí prejsť cez začiatočnú fázu, v ktorej je beh pre nás náročným trápením a prekonať ju.

Vaše telo je stvorené na beh, ale nebudete mať kondíciu, ak sa k začiatku nikdy neodhodláte. 

Povenujte sa preto pravidelnému behaniu (napr. trikrát týždenne) a po mesiaci by to malo byť pre telo prirodzenejšie. 

Než sa nazdáte, chudnutie sa môže stať dokonca druhotným cieľom a efektom, pretože vás to začne baviť.

4. Nezabúdajte aj na silový tréning

Posilňovanie je dôležité z niekoľkých dôvodov: v prvom rade z vás urobí silnejšieho bežca a zníži riziko zranenia. 

Beh je pre vaše kĺby náročný len vtedy, ak nemáte svaly, ktoré by ich podporovali. 

Po druhé, posilňovanie vám taktiež pomôže schudnúť. Čím viac čistej svalovej hmoty máte, tým viac kalórií spálite v pokoji. Je to pravda, viac svalov znamená viac spálených kalórií, aj keď len sedíte. 

5. Dodržiavajte pitný režim

Je celkom bežné zamieňať si pocity smädu za pocity hladu. Ak sa teda odhodláte k behaniu, začnite deň veľkým pohárom vody. 

To vám pomáha hydratovať telo a zaberie určitý podiel žalúdka, čo vám môže pomôcť vyhnúť sa zjedeniu všetkého v kuchyni naraz. 

 

6. Skúste občas behať aj pred raňajkami 

Existujú dôkazy, ktoré naznačujú, že beh pred raňajkami – známy ako „beh nalačno“ – môže pomôcť zvýšiť spaľovanie tukov. 

Vedci zistili, že tí, ktorí cvičili pred raňajkami, spálili dvojnásobné množstvo tuku v porovnaní s tými, ktorí cvičili po raňajkách. 

Existuje však niekoľko dôležitých upozornení: beh nalačno by sa mal vykonávať ľahkým tempom počas relatívne krátkeho času (menej ako 75 minút).

7. Podpora z prírody

Dr.Protect BURN&SLIM Spaľovač tukov kapsuly 

Dr.Protect BURN&SLIM Spaľovač tukov je zázračný doplnok výživy, ktorý vám pomôže na vašej ceste za vysnívanou postavou. 

Jeho tajomstvo spočíva vo vysokom obsahu výťažku z ovocia Garcinia Cambogia. 

Je to citrusová plodina pôvodom z juhovýchodnej Ázie. Výťažok z kôry ovocia, kyselina hydroxicitrónová (HCA), je kľúčovou zložkou zodpovednou za straty hmotnosti. 

Rôzne štúdie naznačujú, že HCA podporuje úbytok hmotnosti prostredníctvom zvýšeného uvoľňovania serotonínu, čo vedie k potlačeniu chuti do jedla.


Držíme Vám palce 

drprotect-odporuca-blog