Ako sa zbaviť zlozvyku praskania prstov v kĺboch?

drprotect-radi-blog

O dôvodoch praskania kĺbov na prstoch rúk sa neuskutočnilo veľmi veľa výskumov, avšak doposiaľ získané dôkazy ukazujú, že významne nepoškodzuje vaše kĺby. 

Informácie z dostupných štúdií nenašli dokonca ani dôkazy o tom, že praskanie kĺbov spôsobuje artritídu.

Mohli by sme si povedať, že našťastie je tomu tak. Vedecké štúdie však svojimi výsledkami ukázali, že až 54 percent ľudí má zlozvyk -praskania kĺbov

Poďme si povedať, čo to teda znamená z pohľadu zdravia človeka a ako si s tým poradiť.

Robia to z mnohých dôvodov:

  • Zvuk. Niektorí ľudia radi počujú zvuk, ktorý vydáva praskanie kĺbov.
  • Spôsob uvoľnenia napätia v kĺboch. Niektorí ľudia si myslia, že praskanie kĺbov vytvára viac miesta v kĺbe, čo uvoľňuje napätie a zvyšuje pohyblivosť. Neexistuje však žiaden dôkaz, žeby to aj reálne pomáhalo.
  • Psychická nervozita. Rovnako ako takzvané mädlenie rukami alebo natáčanie vlasov, môže byť praskanie kĺbov jeden zo spôsobov, ako si zamestnať ruky, pri nervozite a psychickom napätí.
  • Stres. Niektorí ľudia, ktorí sú v strese, si potrebujú na niečom vybiť energiu. Praskanie kĺbov im môže umožniť uvoľnenie bez toho, im to spôsobilo poškodenie.
  • Zvyk. Akonáhle začnete praskať kĺby z niektorého z týchto dôvodov, je ľahké pokračovať v tom, bez toho, aby ste o tom premýšľali. Keď sa pristihnete, že si nevedome praskáte kĺby mnohokrát denne, stane sa z toho zvyk. U ľudí, ktorí to robia päťkrát denne a viac, už môžeme hovoriť o zlozvyku.

Ako sa zbaviť tohto zlozvyku

Aj keď vám praskanie kĺbov neškodí, môže to byť v konečnom dôsledku veľmi nepríjemné ako pre Vás, tak aj pre ľudí vo vašom okolí. Možno bude pre vás ťažké prestať, ak sa to stane návykom.

Máme pre Vás niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť zbaviť sa tohto zlozvyku:

  • Zamyslite sa nad tým, prečo si praskáte kĺby a pokúste sa vyriešiť tieto počiatočné problémy, z ktorých to pramení.
  • Nájdite iný spôsob, ako zmierniť stres, ako je hlboké dýchaniecvičenie alebo meditácia.
  • Zamestnajte svoje ruky inými prostriedkami na uvoľnenie stresu, ako je napríklad stláčanie stresovej loptičky.
  • Uvedomte si zakaždým, keď prasknete kĺbmi a vedome sa zastavte.

Aj keď to nie je vyslovene zdravie ohrozujúce, môže to viesť k osteoartritíde v dôsledku faktorov ako sú metabolické choroby alebo nesprávne či nadmerné namáhanie kĺbov prstov.

Ak vám však praskanie prstov spôsobuje akúkoľvek bolesť, môže to znamenať a signalizovať aj vážne ochorenie kĺbov a v každom prípade by ste mali vyhľadať lekára.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

V tomto prípade sa skutočne jedná skôr o psychický návyk a je vhodné vedome pracovať na odbúraní stresu spolu a na podpore psychickej stability.

Na tento účel vieme odporučiť z našej rady Dr.Protect Megamozog kapsuly na podporu pamäte, kognitívnych funkcií, produktivity, sústredenia a zlepšenie duševného a športového výkonu.

A ako Vám môžeme prírodnou a šetrnou formou pomôcť posilniť Vaše kĺby my v Dr.Protect

Dr.Protect Glukosamín Chondroitín MSM je ako jedinečná synergická trojkombinácia vytvorená pre Vaše silné a pohyblivé kĺby, kosti aj chrupavkyZnižuje riziko ostreoartrózy, prechádza artróze, zmierňuje zápalovú bolestivosť kĺbov, je dôležitý pre tvorbu kolagénu v chrupavkách, hydratuje pokožku. Už samotný prírodný kolagén na kĺby je výborná voľba.

Okrem kĺbovej výživy je veľmi užitočný aj Dr.Protect Makový Olej kapsuly, ktorým si nielen doplníte vápnik a železo, ale  jeho jednotlivé zložky sú nápomocné k normálnemu fungovaniu nervového systému a psychiky. Obsahuje taktiež kopec minerálov (horčík, draslík, fosfor, sodík, zinok, selén, meď, mangán) a kopec vitamínov na kĺby a kosti (vitamín E, vitamín C, vitamíny  B1, B2, B3, B5, B6) nasýtené, mononenasýtené i viacnásobné nenasýtené kyseliny (omega-3).

Sledujte nás na Dr.Protect aj naďalej, pretože Vám prinášame najnovšie rady pre vaše zdravie. 

 drprotect-odporuca-blog