Ako schudnúť z brucha: 6 spôsobov ako stratiť brušný tuk

drprotect-radi-blog

Ak chcete schudnúť z brucha, dodržiavanie zdravej stravy a cvičebného plánu je nevyhnutné. Vykonaním niekoľkých jednoduchých zmien vo svojom životnom štýle môžete dosiahnuť svoje ciele v oblasti chudnutia a získať ploché brucho, ktoré ste vždy chceli. Vyskúšajte to ešte dnes!

TIP Dr.Protect – Pozrite sa na našu ponuku doplnkov výživy určených na podporu chudnutia.

Strata brušného tuku je bežným cieľom pri chudnutí.

Brušný tuk je obzvlášť škodlivý typ. Výskum naznačuje silnú súvislosť s ochoreniami, ako je cukrovka 2. typu a srdcové choroby.

Z tohto dôvodu môže mať strata tohto tuku významný prínos pre vaše zdravie a pohodu.

Niektoré stratégie chudnutia sa môžu zamerať na tuk v oblasti brucha viac ako na iné časti tela.

Tu je 6 spôsobov, ako stratiť brušný tuk.

  1. Vyhýbajte sa cukru a nápojom sladeným cukrom

Potraviny s pridanými cukramiškodlivé pre vaše zdravie. Konzumácia veľkého množstva týchto druhov potravín môže spôsobiť zvýšenie telesnej hmotnosti.

Štúdie ukazujú, že pridaný cukor má jednoznačne škodlivé účinky na zdravie metabolizmu.

Cukor je z polovice tvorený glukózou a z polovice fruktózou. Keď zjete veľa pridaného cukru, pečeň sa preťaží fruktózou a je nútená premeniť ju na tuk.

„Tekutý“ cukor je v tomto ohľade horší. Zdá sa, že mozog neregistruje tekuté kalórie rovnakým spôsobom ako kalórie v pevnej forme, takže keď pijete nápoje sladené cukrom, nakoniec zjete viac celkových kalórií.

Skúste minimalizovať množstvo cukru vo svojej strave a zvážte úplné vylúčenie sladených nápojov. Patria sem nápoje sladené cukrom, sladké limonády, ovocné šťavy a rôzne športové nápoje s vysokým obsahom cukru.

Čítajte etikety, aby ste sa uistili, že výrobky neobsahujú rafinované cukry. Dokonca aj potraviny predávané ako zdravé potraviny môžu obsahovať značné množstvo cukru.

Nezabúdajte, že nič z toho sa netýka celého ovocia, ktoré je v rozumnom množstve mimoriadne zdravé a má veľa vlákniny, ktorá zmierňuje negatívne účinky fruktózy.

TIP Dr.Protect – Na podporu chudnutia vyskúšajte náš overený Dr.Protect BURN&SLIM Spaľovač tukov, ktorý vám pomôže na vašej ceste za vysnívanou postavou.

  1. Jedzte viac bielkovín

Bielkoviny môžu byť najdôležitejšou makroživinou pri chudnutí.

Výskumy ukazujú, že dokáže znížiť chuť na jedlo o 60 %, zrýchliť metabolizmus o 80 až 100 kalórií denne a pomôcť vám zjesť až o 441 kalórií denne menej.

Ak je vaším cieľom chudnutie, pridanie bielkovín môže byť najúčinnejšou zmenou, ktorú môžete urobiť vo svojom jedálničku.

Bielkoviny môžu byť obzvlášť účinné pri redukcii brušného tuku. Jedna štúdia ukázala, že ľudia, ktorí jedli viac a kvalitnejších bielkovín, mali oveľa menej brušného tuku.

V mnohých štúdiách, v ktorých sa pozorovalo, že bielkoviny pomáhajú pri chudnutí, ľudia prijímali 25 - 30 % kalórií z bielkovín. Preto môže byť toto rozpätie vhodné na vyskúšanie.

Skúste zvýšiť príjem potravín s vysokým obsahom bielkovín, ako sú celé vajcia, ryby, strukoviny, orechy, mäso a mliečne výrobky. To sú najlepšie zdroje bielkovín pre vašu stravu.

Ak máte problém s dostatočným príjmom bielkovín v strave, kvalitný proteínový doplnok - napríklad srvátkový proteín - je zdravý a pohodlný spôsob, ako zvýšiť celkový príjem.

  1. Jedzte menej sacharidov

Jesť menej sacharidov je veľmi účinný spôsob, ako stratiť tuk.

Potvrdzujú to mnohé štúdie. Keď ľudia obmedzia sacharidy, zníži sa ich chuť do jedla a schudnú.

Nízkosacharidové diéty vedú aj k rýchlemu zníženiu hmotnosti vody, čo ľuďom prináša rýchle výsledky. Ľudia často vidia rozdiel na váhe do 1 - 2 dní.

Štúdie porovnávajúce nízkosacharidové a nízkotučné diéty naznačujú, že nízkosacharidové stravovanie redukuje najmä tuk v oblasti brucha a okolo orgánov a pečene.

To znamená, že časť tuku strateného pri nízkosacharidovej diéte je škodlivý tuk v oblasti brucha.

Samotné vyhýbanie sa rafinovaným sacharidom - ako je cukor, sladkosti a biele pečivo - by malo byť dostatočné, najmä ak si zachováte vysoký príjem bielkovín.

Ak je cieľom rýchle chudnutie, niektorí ľudia znižujú príjem sacharidov na 50 gramov denne. Tým sa vaše telo dostane do ketózy, stavu, v ktorom vaše telo začne spaľovať tuky ako hlavné palivo a zníži sa chuť do jedla.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

  1. Jedzte potraviny bohaté na vlákninu

Vláknina je väčšinou nestráviteľná rastlinná hmota.

Konzumácia veľkého množstva vlákniny môže pomôcť pri chudnutí. Dôležitý je však typ vlákniny.

Zdá sa, že na vašu hmotnosť majú vplyv hlavne rozpustné a viskózne vlákniny. Ide o vlákniny, ktoré viažu vodu a vytvárajú hustý gél, ktorý "sedí" v črevách.

Tento gél môže výrazne spomaliť pohyb potravy tráviacim systémom. Môže tiež spomaliť trávenie a vstrebávanie živín. Konečným výsledkom je predĺžený pocit sýtosti a znížená chuť do jedla.

V jednej prehľadovej štúdii sa zistilo, že dodatočných 14 gramov vlákniny denne súvisí s 10 % znížením kalorického príjmu a úbytkom hmotnosti približne 2 kg počas 4 mesiacov.

Najlepší spôsob, ako získať viac vlákniny, je jesť veľa rastlinných potravín vrátane zeleniny a ovocia. Dobrým zdrojom sú aj strukoviny, ako aj niektoré obilniny, napríklad celý ovos.

Môžete tiež skúsiť užívať doplnok vlákniny, ako je napríklad cereálny kávovinový nápoj vyrobený z kvalitných surovín – z jačmeňa, raže a čakanky.

  1. Pravidelne cvičte

Cvičenie patrí k tomu najlepšiemu, čo môžete urobiť, aby ste zvýšili svoje šance na dlhý a zdravý život a vyhli sa chorobám.

Neznamená to však cvičenie LEN brušných cvikov, pretože bodová redukcia - strata tuku na jednom mieste - nie je možná! 

Silový tréning a kardiovaskulárne cvičenie znížia množstvo tuku v celom tele.

Aeróbne cvičenie, ako napríklad chôdza, beh a plávanie - môže umožniť výrazné zníženie množstva brušného tuku.

Cvičenie tiež vedie k zníženiu zápalov, nižšej hladine cukru v krvi a zlepšeniu ďalších metabolických problémov spojených s nadbytkom brušného tuku.

  1. Sledujte príjem potravy

Väčšina ľudí vie, že je dôležité, čo jete, ale mnohí nevedia, čo konkrétne jedia.

Človek si môže myslieť, že sa stravuje s vysokým obsahom bielkovín alebo nízkym obsahom sacharidov, ale bez sledovania nie je možné určiť, či ste napríklad v kalorickom deficite.

Sledovanie príjmu potravy neznamená, že musíte vážiť a merať všetko, čo zjete. Sledovanie príjmu z času na čas niekoľko dní po sebe vám môže pomôcť uvedomiť si najdôležitejšie oblasti na zmenu.

Plánovanie dopredu vám môže pomôcť dosiahnuť konkrétne ciele, napríklad zvýšiť príjem bielkovín na 25-30 % kalórií alebo obmedziť nezdravé sacharidy.

Okrem diéty môže pri redukcii brušného tuku pomôcť aj pravidelné cvičenie zamerané na brušné svaly. Drepy, sed-ľahy a pilates sú skvelými možnosťami. Len nezabudnite cvičenia obmieňať, aby ste sa vyhli nude a vyčerpaniu.

Dodržiavaním týchto tipov môžete schudnúť z brucha a získať štíhlu a vypracovanú postavu, po ktorej túžite! Len nezabudnite byť trpezliví, pretože výsledky si vyžadujú čas. A ak vás niekedy niečo odradí, pripomeňte si, že každá cesta sa začína jedným krokom. Preto pokračujte vpred, deň po dni!

drprotect-odporuca-blog