Ako si správne zbaliť cestovnú lekárničku? Toto by ste v nej mali mať

drprotect-radi-blog

Lekárnička prvej pomoci je nevyhnutnou súčasťou vybavenia každej domácnosti a v taktiež je dobré byť pripravený na akékoľvek nepredvídateľné udalosti či potrebu vycestovať. No a samozrejme aj na vytúženú dovolenku, či príjemné dobrodružstvo okolo sveta.  

Avšak väčšina cestovateľov si nie je istá, čo presne si má so sebou vziať. 

Ponúkame Vám teda v tomto článku niekoľko praktických návodov, ako si zbaliť cestovnú lekárničku a na čo rozhodne nezabudnúť.                                                          

A navyše Vám odporučíme aj vhodné prírodné alternatívy z nášho výberu Dr. Protect

Náplasti (obväzy)

Je samozrejmé, že sú absolútne nevyhnutné v každej lekárničke. Najbežnejšou formou drobného poranenia je rezná rana alebo odrenina, preto je vždy dobré nosiť so sebou hrsť náplastí rôznych veľkostí.

Ak si myslíte, že na svojich cestách budete veľa chodiť alebo turistikovať a nie ste na túto formu aktivity zvyknutí, potom je dobré doplniť aj náplasti proti pľuzgierom.

Gáza

Gáza je medicínsky univerzál.  Môže sa použiť na vyvíjanie tlaku na ranu, čistenie poranenia, nasávanie krvi, pomáha zastaviť krvácanie a dokonca tvorí súčasť základného obväzu na malé až stredné rany.

 Čistá rana a vrstva gázy zakrytá páskou alebo obväzom často postačia na to, aby ste mali čas ísť a nechať si ju prezrieť odborníkom.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Dezinfekcia, antiseptické obrúsky, nožnice a pinzeta

Dezinfekcia vo forme Betadinu napríklad alebo antiseptické obrúsky sú ideálne na čistenie poranení pred aplikáciou obväzu. 

Nožnice sú nevyhnutné na strihanie obväzov a leukoplastov, pinzeta zase na vytrhávanie triesok, ako pomôcka na sterilnú manipuláciu a ďalšie praktické využitie.

Bežnú dezinfekciu na ruky Vám ponúkame aj my, v praktickom balení vo forme dezinfekčného antibakteriálneho gélu, ktorý zároveň šetrne chráni Vašu pokožku. 

Lieky na úľavu od bolesti a horúčky

Zvyčajne na tieto potiaže postačí malé balenie základného paracetamolu. Nemusí to byť nič špeciálne – v podstate čokoľvek, čo bežne užívate na úľavu od bolesti, keď máte bolesti hlavy alebo menšie bolesti. 

Pozornosť venujme aj prípravkom na zníženie teploty či vysokej horúčky. Veľmi dôležité je pribaliť si aj teplomer na zmeranie teploty.

Ako prevencia a ochrana nášho telesného zdravia je vhodný Dr. Protect Jód (jodid draselný), ktorý nám okrem iného pomáha regulovať telesnú teplotu a chráni nás pred následkami rádioaktívneho žiarenia.

Liečivá na podporu žalúdočných a črevných ťažkostí

Či už je to čierne uhlie, alebo Immodium, Smekta, kvapky Hylak forte na podporu črevnej mikroflóry. Sú užitočné na zastavenie hnačky na krátke obdobia. Pamätajte, že sú to len pre núdzové chvíle, keď ste skutočne na ceste, pretože neliečia hnačku a nemali by ste ich používať, keď si môžete na pár dní odpočinúť. 

Za normálnych okolností je najlepším spôsobom, ako liečiť hnačku, nechať všetko normálne prejsť vaším systémom a piť veľa vody, aby ste nahradili stratené tekutiny. 

Z našej prírodnej lekárničky Dr.Protect Vám odporúčame Dr. Protect Mix Shot na podporu imunity a trávenia.

Pomoc pri alergiách a úpaloch

Antihistaminiká vo forme tabliet a aj vo forme krému, gélu, je napríklad Fenistil. Pri uštipnutiu hmyzom alebo pri alergických reakciách sú veľmi dôležitou súčasťou lekárničky na cestách.

Hodí sa aj krém na opaľovanie a taktiež  po opaľovaní, prípadne proti úpalu a spáleninám na koži. Nezabudnime si chrániť hlavu pred úpalom, napr. slameným klobúkom alebo šatkou.

Rozhodne Vám odporúčame 100% BIO Argánový olej lisovaný za studena. Je vhodný na rôzne ranky po pohryznutí  hmyzom, rezné ranky a dehydratovanú pleť.

Nádcha, prechladnutie, kašeľ

Vo Vašej lekárničke by nemali chýbať  kvapky do nosa, kvapky od kašľu, sirup na posilnenie priedušiek a dýchacích ciest. 

Výborné sú aj bylinné pastilky na cmúľanie, pokiaľ by sa dostavila bolesť hrdla. 

Výborný je spray na dezinfekciu hrdla, napríklad Jox, ktorý má jódový základ.

Veľmi účinný pri respiračných problémoch je náš 100% Bio éterický Tymiánový olej na inhalovanie, ktorý vylieči infekcie hrudníka a kašeľ.

Nevoľnosť pri cestovaní dopravným prostriedkom

Kynedril pomáha zmierniť nevoľnosti pri takzvanej kinetóze, teda nevoľnosti následkom cestovania. Ale veľmi dobre pomáha aj zázvor, ktorý dokáže stabilizovať tieto stavy. 

Využívali ho už v starovekom Egypte, pri nevoľnostiach.

Levanduľová voda v spreji Vám pomôže pri cestovaní a ukľudní nevoľnosť.

Deti

Obzvlášť dôsledne by sme sa mali vybaviť ak cestujeme s deťmi alebo bábätkom.

Mali by sme mať všetky vyššie - uvedené prípravky v detskom prevedení, určené pre daný vek dieťaťa. Deti sú citlivejšie na extrémy, výkyvy a zmeny. Veľmi rýchlo sa im zmení zdravotný stav, preto musíme byť pripravení a dobre vybavení.

Náš tip: Upokojujúca telová hmla - svieža a očarujúca vôňa, ktorá navodzuje relaxačnú atmosféru a je vynikajúcim pomocníkom napríklad pri uspávaní dieťatka.

Kontrola exspirácie všetkých prípravkov pred samotnou cestou

Toto si nenechávajme na poslednú chvíľu, aby sme mohli v prípade starého dátumu spotreby lieku či inej zdravotnej pomôcky včas zaobstarať nové.

Môžete si teda zbaliť svoju cestovnú lekárničku a pre prípad núdze si ju uschovajte do batohu či cestovnej tašky, aby ste ju nezabudli vziať so sebou. 

Je možno pravdepodobné, že ju nikdy nepoužijete – a dúfame, že ani nebudete potrebovať – ale ak ju máte, aspoň si môžete užívať svoje cesty s pokojom a v bezpečí s vedomím, že ste výborne pripravení na nepredvídateľné udalosti.

drprotect-odporuca-blog