Huba Reishi je zázrakom prírody. 6 dôvodov, prečo je tak výnimočná

drprotect-radi-blog

Východná medicína využíva mnoho rôznych rastlín a húb. Nečudujeme sa však, že huba Reishi je u mnohých ľudí obzvlášť populárna. Má celý rad potenciálnych zdravotných výhod, vrátane posilnenia imunitného systému a boja proti rakovine. Jej bezpečnosť je však v poslednom čase naozaj často skloňovanou záležitosťou.

Čo je huba Reishi?

Huba Reishi, tiež známa ako Ganoderma lucidum a lingzhi, je huba, ktorá rastie na rôznych horúcich a vlhkých miestach v Ázii. 

Už dlhé stáročia je liečebnou prísadou vo východnej medicíne. V hube je niekoľko molekúl, vrátane triterpenoidov, polysacharidov a peptidoglykánov, ktoré sú zodpovedné za jej pozítivne zdravotné účinky. Aj keď samotnú hubu nie je možné jesť čerstvú, je bežné používaná v práškovej forme. Prinášame vám 6 pozitívnych účinkov huby Reishi. Prvé tri sú vedecky dokázané, no o tých ďalších troch doposiaľ neprebehol vedecký výskum. Objavte zázračné vlastnosti huby reishi aj vy na tomto odkaze. 

1. Posilňuje imunitný systém

Jedným z najdôležitejších účinkov huby Reishi je to, že posilňuje imunitný systém. Aj keď niektoré tvrdenia stále nie sú dokázané, štúdie preukázali, že Reishi môže ovplyvňovať gény v bielych krvinkách, ktoré sú dôležitou súčasťou imunitného systému. 

Tieto štúdie navyše zistili, že niektoré formy Reishi môžu meniť dráhy zápalu v bielych krvinkách. Výskum u pacientov s rakovinou ukázal, že niektoré z molekúl nachádzajúcich sa v hube môžu zvýšiť aktivitu bielych krviniek, ktoré následne bojujú proti infekciám a rakovine.

 Ďalšia štúdia zistila, že Reishi môže zvýšiť počet bielych krviniek (lymfocytov) u pacientov s kolorektálnym karcinómom. V jednej štúdii huba dokonca zlepšila funkciu lymfocytov, ktoré pomáhajú bojovať proti infekciám a rakovine. Iný výskum u zdravých dospelých osôb však po 4 týždňoch užívania extraktu z huby Reishi nepreukázal žiadne zlepšenie imunitného systému. Posilniť imunitu môžete aj s Dr.Protect doplnkami výživy. 

2. Má protirakovinové vlastnosti

Mnoho ľudí konzumuje túto hubu kvôli jej potenciálnym protirakovinovým vlastnostiam. V skutočnosti jedna štúdia, s viac ako 4 000 pacientmi, ktorí bojovali s rakovinou prsníka, zistila, že približne 59 % z nich konzumovalo huby Reishi. Niekoľko štúdií dokonca preukázalo, že užívanie huby viedlo k deštrukcii rakovinových buniek. Niektoré výskumy skúmali, či sú huby Reishi prospešné aj pri liečbe rakoviny prostaty. 

Zatiaľ čo jedna štúdia ukázala, že molekuly nájdené v tejto hube môžu u ľudí zvrátiť rakovinu prostaty, podrobnejšia štúdia tieto zistenia nepodporila. Vedci tvrdia, že Reishi by sa mala podávať v kombinácii s klasickou medicínskou liečbou.

3. Pomáha v boji proti únave a depresii

Najčastejšie sa zdôrazňujú účinky Reishi na imunitný systém, no má však aj ďalšie potenciálne výhody. Patrí sem aj znížená miera únavy a depresie. Jedna štúdia skúmala účinky huby u 132 ľudí s neurasténiou, stavom spojeným so závratmi, bolesťami hlavy a podráždenosťou. 

Vedci zistili, že únava sa u nich vo veľkej miere naozaj znížila. Po 8 týždňoch užívania doplnkov sa zlepšil aj ich pocit pohody a šťastia. Ďalšia štúdia preukázala, že po 4 týždňoch užívania prášku z huby Reishi sa zvýšila kvalita života aj u 48 pacientov s rakovinu prsníka.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

4. Podporuje zdravé srdce

Jedna 12-týždňová štúdia s 26 ľuďmi ukázala, že huba Reishi zvyšuje „dobrý“ HDL cholesterol a znižuje triglyceridy. Iný výskum u zdravých dospelých osôb však nepreukázal zlepšenie týchto rizikových faktorov srdcových chorôb. Veľká analýza huby opäť nepreukázala priaznivé účinky na zdravie srdca. Vedci v nej zistili, že konzumácia húb Reishi po dobu 16 týždňov neupravila hladinu cholesterolu. Podporte zdravie vášho srdiečka zdravými doplnkami výživy od Dr.Protecta.

5. Znižuje hladinu cukru v krvi

Niektoré štúdie naznačili, že molekuly nachádzajúce sa v hube Reishi môžu znižovať hladinu cukru v krvi u zvierat. Niektoré predbežné výskumy na ľuďoch uvádzajú podobné výsledky. Iné výskumy však túto výhodu nepreukázali. Po vyhodnotení stoviek účastníkov vedci nezistili výhody huby pri znižovaní hladiny cukru v krvi.

6. Má antioxidačný účinok

Antioxidanty sú molekuly, ktoré môžu pomôcť zabrániť poškodeniu vašich buniek. Kvôli tejto dôležitej funkcii existuje obrovský záujem o potraviny a výživové doplnky, ktoré podporujú antioxidačné porcesy organizmu. Mnohí tvrdia, že huba Reishi je na tento účel ako stvorená. Štúdie však nepreukázali zmenu v hladinách dvoch dôležitých antioxidačných enzýmov v krvi.

Instantný kávovinový nápoj Dr.Protect s hubou Reishi podporuje trávenie, činnosť pečene, srdcovú činnosť a pôsobí tiež na zníženie váhy a reguláciu hladiny krvného cukru aj imunity. Nájdete ho na tomto odkaze. 

drprotect-odporuca-blog