Letná pohoda: 7 Kreatívnych receptov s kávou, ktoré Vás ochladia a potešia

drprotect-radi-blog

Káva nie je len ranným nápojom, ktorý nám dodá energiu, alebo energizérom, ktorý nás udržuje večer hore. Je to aj neuveriteľne chutná ingrediencia, ktorá pridáva unikátne tóny a hĺbku chuti do mnohých receptov. Pridanie kávy do jedla môže vykúzliť nádhernú hru chutí, ktorú ste možno ani nečakali. Investujte do vášho kávovaru a premeňte svoju kuchyňu na vlastnú kaviareň, kde budete môcť experimentovať s jedinečnými kávovými receptami a rozvíjať svoju baristickú zručnosť. Na tomto odkaze nájdete profesionálne kávovary za nízke ceny. 

V tomto článku vám predstavíme sedem letných receptov s kávou. Od jednoduchých dezertov až po exotické hlavné jedlá, tieto recepty sú dokonalé na pridanie trochy kávového šmrncu do vášho letného menu. Užite si prekvapenie, ktoré prináša kombinácia kávy s inými ingredienciami. Choďme na to a objavme, ako káva dokáže oživiť tieto letné recepty! 

1. Kávové mäso na gril

Môžete si myslieť, že káva a grilovanie sa príliš nezhodujú, ale tento recept vás presvedčí o opaku. Kávové zrná poskytujú hlbokú, robustnú príchuť, ktorá skvele kontrastuje s pikantnými a sladkými komponentmi marinády.

Postup prípravy:

  1. Vytvorte marinádu zmiešaním 2 polievkových lyžíc mletej kávy, 2 polievkových lyžíc hnedého cukru, 1 čajovej lyžičky soli, 1 čajovej lyžičky mletej čiernej papriky a 1/2 čajovej lyžičky chilli prášku.
  2. Natriete mäso (kurča, bravčové alebo hovädzie) marinádou a nechajte ho odležať v chladničke aspoň 4 hodiny, ale najlepšie cez noc.
  3. Mäso potom opečte na grile na strednej teplote, z každej strany približne 5 až 7 minút, alebo kým nie je hotové podľa vašej chuti.

2. Kávový chladný brew kokteil

Tento kokteil je ideálny na osvieženie v horúcich letných dňoch. Kombinácia chladnej kávy, rumu a citrónu vytvára jemne sladkú a osviežujúcu chut' s jemným kofeínovým kopom.

Postup prípravy:

  1. Do pohára s ľadom pridajte 50 ml chladnej kávy, 30 ml tmavého rumu a 20 ml citrónovej šťavy.
  2. Zmiešajte a podávajte okamžite.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

3. Kávový ľadový čaj

Tento nápoj je úžasnou zmesou kávy a čaju, ktorá je potom zmiešaná so sladkým mliekom a servírovaná s ľadom. Je to skvelý nápoj na osvieženie v letných horúčavách.

  1. Pridajte 1 polievkovú lyžicu mletej kávy a 2 čajové lyžičky čierneho čaju do 1 šálky horúcej vody.
  2. Nechajte stáť 5 minút, potom precedíte.
  3. Pridajte 2 polievkové lyžice kondenzovaného mlieka a miešajte, kým sa mlieko úplne nerozpustí.
  4. Pridajte ľad a podávajte.

4. Kávové eskimo

Eskimo je populárny letný dezert, a pridanie kávy do tohto dezertu len zvyšuje jeho lahodnosť. Káva, mlieko, cukor a vanilkový extrakt sú zmiešané do dokonalosti, potom zamrazené, a na záver posypané čokoládovými trieskami.

Postup prípravy:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte 1 šálku mlieka, 2 polievkové lyžice instantnej kávy, 1/2 šálky bieleho cukru a 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu.
  2. Vylejte zmes do foriem na eskimo a vložte do mrazničky na aspoň 4 hodiny, alebo až kým nie je úplne zamrznuté.
  3. Pred podávaním posypte čokoládovými trieskami.

5. Kávový sorbet

Tento osviežujúci sorbet je plný kávových tónov a je skvelým spôsobom, ako ukončiť letný grilovací večer. Potrebujete len kávu, cukor, vodu a citrónovú šťavu.

Postup prípravy:

  1. Do hrnca pridajte 2 šálky vody, 1 šálku cukru a 1/2 šálky silnej čiernej kávy. Nechajte prísť k varu a potom nechajte vychladnúť.
  2. Pridajte šťavu z jedného citróna a potom zmes zamrazte v mrazničke. Každých 30 minút zamiešajte, kým nie je zmes zamrznutá a krémová.

6. Letný kávový šalát

Tento šalát kombinuje kávu s čerstvým ovocím a jogurtovým dresingom, aby vytvoril osviežujúci letný šalát. Je to dokonalý doplnok ku grilovanému mäsu alebo môže byť podávaný samostatne ako ľahké letné jedlo.

Postup prípravy:

  1. Na tanieri rozložte 2 šálky čerstvého ovocia, ako sú jahody, melón alebo broskyne.
  2. Vo vedľajšej mise zmiešajte 1 šálku gréckeho jogurtu a 2 polievkové lyžice mletej kávy.
  3. Jogurtový dresing vylejte na ovocie a podávajte.

7. Kávové gazpacho

Tento tradičný španielsky chladený polievkový recept dostáva nový rozmer s pridaním kávy. Kombinácia kávy, paradajok, uhorky a paprika vytvára jedinečnú a osviežujúcu polievku, ktorá je ideálna na teplé letné dni.

Nech už si vyberiete ktorýkoľvek z týchto receptov, káva dodá jedinečnú a nezabudnuteľnú chuť, ktorá oživí vaše letné dni. Skúste niečo nové a užite si letné chvíle plné chuti a radosti.

Postup prípravy:

  1. Do mixéra pridajte 4 veľké paradajky, 1 uhorku, 1 zelenú papriku, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1/4 šálky olivového oleja, 1/4 šálky šťavy z vínneho octu a 2 polievkové lyžice silnej čiernej kávy.
  2. Zmiešajte, kým nezískate hladkú konzistenciu.
  3. Gazpacho ochuťte soľou a korením podľa chuti a potom ho nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny pred podávaním, aby chuti dobre splynuli.

drprotect-odporuca-blog