Na čo by ste mali dávať pozor, keď si chcete zaobstarať domáceho miláčika?

drprotect-radi-blog

Adoptovať alebo kúpiť domáceho maznáčika je významné rozhodnutie. Okrem toho, že vám prinesie mnoho radosti a smiechu, prináša tiež zodpovednosť a záväzky. Preto je dôležité vedieť, na čo by ste mali dávať pozor, aby ste urobili správne rozhodnutie pre seba a pre vašu novú chlpátu rodinnú príslušníčku.

Predtým, ako si zaobstaráte zviera: Hodnotenie situácie

Akúkoľvek formu vlastníctva domáceho zvieraťa by ste mali začať sebahodnotením. Musíte si položiť otázky ako: "Mám dostatok času venovať sa zvieraťu?" "Môžem si finančne dovoliť zviera?" "Je moje domácnosť pripravená na príchod zvieraťa?" Odpovede na tieto otázky vám pomôžu rozhodnúť sa, či je teraz ten správny čas na zaobstaranie domáceho zvieraťa.

Poznajte svoje plemeno

Rôzne plemená psov a mačiek majú rôzne temperamenty, veľkosti a úrovne aktivity. Niektoré plemená potrebujú viac fyzickej aktivity a sociálnej interakcie, zatiaľ čo iné môžu byť viac nezávislé alebo pokojné. Dôkladne skúmajte plemeno, ktoré si chcete zaobstarať, aby ste vedeli, či bude vyhovovať vášmu životnému štýlu a očakávaniam.

Finančná zodpovednosť

Vlastníctvo zvieraťa nie je len o hraní a maznaní. Sú tu aj náklady na krmivo, ošetrenie, veterinárnu starostlivosť, očkovanie, prípadne kastráciu alebo sterilizáciu. Taktiež môžu vzniknúť aj neočakávané náklady, napríklad na liečbu zranení alebo chorôb.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Priestorové požiadavky

Niektoré zvieratá potrebujú viac priestoru ako iné. Psy najmä potrebujú dosť priestoru na to, aby sa mohli pohybovať a hrať. Mačky zas môžu potrebovať vertikálny priestor, ako sú stromčeky na škrabanice. Je dôležité zabezpečiť, že váš domov môže splniť tieto požiadavky.

Časové záväzky

Starostlivosť o domáceho miláčika zahŕňa čas na hranie, cvičenie, tréning a sociálnu interakciu. Ak pracujete na plný úväzok alebo trávite veľa času mimo domova, môže byť ťažké nájsť dostatok času na splnenie týchto požiadaviek.

Zdravotné otázky

Predtým, ako si zaobstaráte psa alebo mačku, je dôležité zvážiť možné zdravotné otázky. Niektoré plemená sú náchylnejšie na určité zdravotné problémy než iné. Je tiež dôležité zistiť, či niekto v domácnosti trpí alergiou na zvieratá.

Sociálna dynamika domácnosti

Nové zviera musí byť kompatibilné so všetkými členmi domácnosti, vrátane ďalších zvierat. Ak máte malé deti, je dôležité, aby boli schopné rešpektovať zviera a jeho priestor. Ak máte iné domáce zvieratá, mali by ste zvážiť, ako sa budú vzťahovať k novému zvieraťu.

drprotect-odporuca-blog