Poznáme niekoľko spôsobov, ako rýchlejšie otehotnieť

drprotect-radi-blog

Keď sa snažíte otehotnieť, sex nie je len o zábave. Chcete robiť všetko správne, aby ste maximalizovali svoje šance na počatie bábätka. Doposiaľ však nie sú dokázané žiadne metódy na efektívnejšie otehotnenie.

Niekoľko zmien v načasovaní a frekvencii vášho milovania by však mohlo pomôcť zvýšiť vaše šance na úspech. Veľmi dobré skúsenosti máme aj s Testom ženskej plodnosti. Skríningový test in vitro pre ženy. Zisťuje prítomnosť FSH hormónu v moči, ktorý je ukazovateľom plodnosti. FSH hormón je regulátor funkcia vaječníkov u žien. Test ženskej plodnosti je vhodný pre ženy staršie ako 35 rokov a pre ženy s nepravidelnou menštruáciou.

Kedy by ste mali mať sex?

Najlepší čas na otehotnenie je v najplodnejšom bode vášho menštruačného cyklu. Vaše „plodné okno“ zahŕňa niekoľko dní pred ovuláciou a deň ovulácie. Dva dni pred ovuláciou a deň ovulácie je najvyššia pravdepodobnosť počatia.

Sex v tých dňoch vám poskytuje väčšiu príležitosť na otehotnenie. Počas ovulácie váš vaječník uvoľňuje zrelé vajíčko.

To vajíčko si razí cestu do vajíčkovodu na ceste do vašej maternice. Na tejto ceste sa spermie stratávajú s vajíčkom a oplodnia ho. Spermia môže žiť asi päť dní, takže ak sa snažíte otehotnieť, vaším cieľom je mať pri ovulácii živé spermie vo vašom tele.

Na podporu plodnosti a lepšieho sexuálneho života si objednajte Dr.Protect SuperMuž. SuperMuž obsahuje Tribulus Terrestris známy ako kotvičník zemný je liečivá rastlina, ktorá sa už tisícročia používa ako afrodiziakum. Štúdie dokázali, že užívaním Tribulus Terrestris možno zvýšiť hladinu testosterónu o viac ako 30%. 

Ako viete, že ovulujete? Jedným zo spôsobov je počítanie dní cyklu. Kontrolujte si kalendár menštruačných cyklov alebo aplikáciu, ktorá poskytuje viaceré výhody. Každý cyklus sa začína prvým dňom menštruácie a končí sa dňom pred začiatkom ďalšej menštruácie. Hľadajte stred svojho cyklu. Ak máte 28-dňový cyklus, zvyčajne budete ovulovať okolo 14. dňa. Aby ste si boli istá, že ste otehotneli, určite si objednajte aj presný tehotenský test. 

Príznaky ovulácie:

  • Zmena pošvového výtoku. Keď budete mať ovuláciu, váš hlien bude číry a hustý - približne v konzistencii vaječného bielka.
  • Zvýšenie bazálnej telesnej teploty (BBT). Po ovulácii sa mierne zvýši teplota vášho tela. Ak však sledujete svoju telesnú teplotu počas niekoľkých cyklov, s odstupom času uvidíte, ktorý deň je dňom vašej ovulácie. V drogériách si tiež môžete kúpiť voľnopredajné ovulačné testy. Tieto testy sledujú zmeny hormónov v moči a dajú vám vedieť, kedy máte ovuláciu.

Aké polohy sú najlepšie?

So stovkami miliónov spermií uvoľnených v každom mužskom orgazme môže akýkoľvek nechránený sex v čase ovulácie viesť k tehotenstvu. Pokiaľ sa spermie dostanú do pošvy, máte šancu na otehotnenie. 

Nie je dokázané, že by určité polohy počas sexu zvyšovali pravdepodobnosť počatia. Niektoré polohy však môžu byť lepšie ako iné, aby mali títo malí plavci jednoduchšiu cestu k vajíčku.

Misionárske (muž na vrchu) a polohy v štýle psíka (muž za) umožňujú hlbší prienik - približovanie spermií ku krčku maternice. Po aplikovaní spermií do pošvy sa môžu dostať do krčka maternice už do 15 minút.Po sexe naozaj nemusíte dvíhať nohy vo vzduchu alebo dokonca ležať rovno na chrbte, aby ste im pomohli dostať sa tam, kam chcete.

Ako často by ste mali mať sex?

Možno ste si už niekde prečítali, že príliš časté sexuálne akty znižujú kvalitu a množstvo spermií. Niektoré výskumy ukázali, že spermie majú lepšiu kvalitu, keď sa zbierajú po 2 - 3 dňoch abstinencie.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Tieto štúdie tiež preukázali, že vyššia miera počatia je pozorovaná u párov, ktoré majú sex každé 1 - 2 dni. Milovanie sa raz denne alebo každý druhý deň počas plodného obdobia zvýši vaše šance na otehotnenie. Snažte sa mať sex častejšie, ale nenúťte sa do vytvárania rozvrhu. Mohlo by to viesť k zbytočnému stresu.

Ovplyvňuje lubrikant pravdepodobnosť otehotnenia?

Necelé dve tretiny žien používajú počas sexu lubrikant. V laboratórnych štúdiách lubrikanty na báze vody ako Astroglide a K-Y Brand Jelly znížili pohyb spermií o 60 až 100 percent. Skôr ako spanikárite a vyhodíte lubrikant do koša, štúdie dôveryhodného zdroja skutočných párov, ktoré sa snažia otehotnieť, nezistili žiadny negatívny vplyv na plodnosť.

V skutočnosti môže lubrikant pomôcť pri vašom úsilí otehotnieť tým, že bude sex dostatočne pohodlný na to, aby ste ho mohli mať častejšie. Ak máte obavy z toho, že lubrikant zníži vaše šance na otehotnenie, vyskúšajte značky vhodné pre spermie, ako je Pre-Seed.

Ďalšie tipy na otehotnenie

Zmena sexuálnych praktík nie je jediným spôsobom, ako zvýšiť pravdepodobnosť počatia. Prečítajte si niekoľko ďalších poznatkov, ktoré môže dopomôcť k zvýšeniu vašej plodnosti:

  • Orgazmus. Pre muža je ejakulácia nevyhnutná pre otehotnenie partnerky. Aj keď žena otehotnieť nemusí, jej orgazmus môže pomôcť poháňať spermie bližšie k cieľu.
  • Váha. Telesná váha má na počatie a tehotenstvo obrovský vplyv.
  • Fajčenie. Fajčenie zvyšuje pravdepodobnosť neplodnosti, potratu a znižuje pohyblivosť spermií.
  • Kofeín. Kofeín vo veľkom množstve - viac ako päť šálok kávy denne - môže znižovať plodnosť.
  • SpermTest test mužskej plodnosti. S pomocou tohto domáceho testu môžete ľahko zistiť mužskú plodnosť / neplodnosť. 

Ako dlho by ste to mali skúšať sami a kedy navštíviť lekára?

Ženy mladšie ako 35 rokov by sa mali pokúsiť vyhľadať lekársku pomoc po 1 roku snaženia sa o bábätko. Ženy vo veku 35 rokov a staršie by sa mali už po 6 mesiacoch snaženia obrátiť na odborníka. Ak máte niektorý z uvedených problémov, navštíviť lekára by ste mali takmer okamžite

  • nepravidelná alebo žiadna menštruácia,
  • endometrióza,
  • zápalové ochorenia,
  • anamnéza potratu,
  • operácia hernie alebo problém so semenníkmi (u vášho partnera).

Ak sa sa vám nedarí otehotnieť hneď, netlačte na seba ani na partnera. Otehotnenie môže trvať niekoľko mesiacov - najmä ak máte viac ako 30 rokov. Ak sa však snažíte už dlhšiu dobu a stále úzkostlivo čakáte na pozitívny test, obráťte sa na lekára. 

drprotect-odporuca-blog