6 Super trikov, ako naučiť vášho psíka byť domá sám

drprotect-radi-blog

Či už musíte byť na pracovisku, chodíte na večerné kurzy alebo si len idete vybaviť nákupy, vytváranie bezpečného a pohodlného prostredia pre vášho psa v čase vašej neprítomnosti je kľúčové. V tomto článku sa ponoríme do tajomstiev a trikov, ktoré vám pomôžu naučiť vášho psa byť doma sám bez problémov a bez stresu.

Krok 1: Postupné Zvykanie

Nebuďte príliš nároční a nedúfajte, že váš pes bude schopný byť sám doma ihneď celý deň. Výcvik psa na samotu sa musí realizovať postupne. Začnite tým, že ho necháte samého na krátke obdobie, možno len 15-20 minút, a postupne zvyšujte toto obdobie. Zvýšenie času by malo byť vždy v závislosti na tom, ako sa pes cíti pohodlne a ako rýchlo sa prispôsobuje.

Krok 2: Vytváranie Pravidelnej Rutiny

Psy sú bytosti zvykov. Vytvorenie pravidelnej rutiny je jedným z najlepších spôsobov, ako im pomôcť cítiť sa bezpečne. Skúste naplánovať čas pre jedlo, prechádzky a hru vo veľmi konkrétnych časových intervaloch. Týmto spôsobom bude váš pes vedieť, čo sa očakáva a bude sa menej stresovať, keď nebudete doma.

Krok 3: Aktivita Pred Odchodom

Aktívna hra alebo prechádzka predtým, ako odídete, môže pomôcť udržať psa pokojným. Po dobrej dávke fyzickej aktivity je pravdepodobné, že váš pes sa bude chcieť oddať odpočinku a spánku, čo mu umožní byť pokojnejší počas vašej neprítomnosti.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Krok 4: Komfortné Prostredie

Zabezpečte, aby bol váš domov pre psa pohodlným miestom. To môže zahŕňať všetko od teploty a osvetlenia po prístup k vode a obľúbenej miske na kŕmenie. Môžete tiež zohľadniť vytvorenie "bezpečnej zóny" - miesta, kde sa váš pes cíti úplne pohodlne a kde môže stráviť čas, keď nie ste doma.

Krok 5: Zábavky a Hračky

Jedným z najlepších spôsobov, ako udržať psa zaneprázdneného, keď ste preč, je poskytnúť mu množstvo zábaviek a hračiek. Hračky naplnené maškrtami alebo inteligentné hračky, ktoré stimulujú myseľ vášho psa, môžu byť obzvlášť účinné.

Krok 6: Pochvala a Odmeny

Posledný, ale rozhodne nie menej dôležitý krok, je pochváliť a odmeniť vášho psa za to, že bol dobrý, keď ste boli preč. To vytvorí pozitívnu asociáciu s tým, že je sám doma, a pomôže mu lepšie sa prispôsobiť tejto situácii.

  • Ak máte viac psov, nechajte ich spolu, keď idete preč. Psy sú prirodzene spoločenské zvieratá a budú sa navzájom zabavovať.
  • Ak máte doma kameru, môžete ju zapnúť, aby ste videli, čo váš pes robí, keď ste preč. To vám pomôže skontrolovať, či je váš pes v bezpečí a či sa nenudí.
  • Ak váš pes začína štekať alebo kňučať, keď ste preč, ignorujte ho. Ak ho budete rozmaznávať, len ho naučíte, že týmto správaním si získa vašu pozornosť.

Učenie vášho psa, aby bol doma sám, je proces, ktorý vyžaduje čas, trpezlivosť a lásku. Ale s týmito trikmi a nápadmi budete schopní vytvoriť pohodlné a bezpečné prostredie pre vášho psa, keď nebudete môcť byť doma.