Anémia a nedostatok železa. Ako sa prejavuje?

drprotect-radi-blog

Anémia - chudokrvnosť je ochorenie alebo stav, pri ktorom máte značný nedostatok zdravých červených krviniek potrebných na prenos dostatočného množstva kyslíka do tkanív vo Vašom tele. Ich hlavnou súčasťou je farbivo zvané hemoglobín.

V tomto článku sa dozviete, aké sú príčiny anémie a akým spôsobom jej vieme prírodnými prípravkami, ktoré nezaťažujú chémiou organizmus predchádzať alebo ju pomôcť liečiť.

Hemoglobín má za úlohu zabezpečiť sýtočervenú farbu krvi. Čím menej ho v krvi je, tým je červená farba slabšia a menej výrazná a môžeme byť bledí na pohľad.

Deficit železa a znížená tvorba hemoglobínu majú za následok bledú pokožku, no aj nižší obsah kyslíka v krvi.

Ak máte anémiu, tiež označovanú ako nízky hemoglobín, môžete sa cítiť veľmi unavení a slabí.

Existuje mnoho foriem anémie, z ktorých každá má svoju vlastnú príčinu. Anémia môže byť dočasná alebo dlhodobá a môže mať viac stupňov závažnosti, od miernej až po ťažkú. Vo väčšine prípadov má anémia viac ako len jednu príčinu. 

Ak máte podozrenie, že máte anémiu, môže to byť aj varovný signál, že ide skutočne o vážneho ochorenia.

Liečba anémie, ktorá pochopiteľne ako všetko ostatné závisí od príčiny, siaha od užívania vitamínových a minerálnych doplnkov, až po lekárske procedúry

Niektorým typom anémie však predídete predovšetkým zdravou a rozmanitou stravou

Najlepšie je však zvoliť podporu kombináciou stravy bohatej na železo a prírodnými doplnkami, ktoré Vám vieme vo výbornej kvalite ponúknuť aj my Dr.Protect.

Nečakajte, kým sa Váš zdravotný stav zhorší. Aby ste si overili svoje hodnoty železa, môžete taktiež siahnuť po našom samodiagnostickom teste, kde si zmeriate hladinu železa v kvapke krvi a tento výsledok už môžete mať pripravený pri vyšetrení. Tento test Vám zaberie iba 10 minút. Podľa výsledku už budete vedieť, či navštívite lekára, alebo doplníte potrebné vitamíny a minerály. 

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Na otázku, ako doplniť železo, Vám vieme pomôcť s našimi prípravkami ako napríklad Dr.Protect Fe-Železo kapsuly 30 kps, ktoré prinášajú účinky organického železa a sú zmesou rastlinných a ovocných výťažkov, ktoré sú veľmi bohaté na prírodné železo, stopové prvky, minerálne látky. Je to prírodný produkt s vysokým obsahom  železa získaného len z rastlín a plodov, doplnený  vitamínom C. Nezaťažuje trávenie a dobre sa vstrebáva

No a vieme si rady aj s tým, ak máte problém s prehltnutím kapsúl, pretože máme aj alternatívu kvapiek, Dr.Protect Fe-Železo kvapky 30 ml. Tieto kvapky sú jedinečným výživovým doplnkom, ktorý obsahuje Olej z pšeničných klíčkov a Olej z hroznových jadier + olejové výťažky z rastlín: Čierna ríbezľa, Šípka, Červená repa, Petržlen záhradný. Je však bohatý na Železo, Rutín, Vitamín E a Vitamín C.

Anémia z nedostatku vitamínov sa zvyčajne rozvíja pomaly a nebezpečne nenápadne, počas niekoľkých mesiacov až rokov. 

Príznaky chudokrvnosti a jej symptómy môžu byť spočiatku zanedbateľné, ale zvyčajne sa stupňujú, keď sa nedostatok prejavuje zhoršením stavu. 

Príznaky anémie môžu zahŕňať: 

  • Únavu
  • Dýchavičnosť
  • Závraty a poruchy rovnováhy
  • Bledú alebo žltkastú pokožku
  • Nepravidelný tlkot srdca
  • Stratu telesnej hmotnosti
  • Necitlivosť a mravčenie v končatinách
  • Svalovú slabosť
  • Osobnostné zmeny
  • Nekoordinované pohyby
  • Duševný zmätok a aj zábudlivosť


Viete, čo znižuje železo v krvi?

Ak človek prostredníctvom nedostatočnej skladby stravy dlhodobo neprijíma dostatok železa, skôr či neskôr na sebe pocíti negatívne následky. 

Odporúčané denné množstvo príjmu železa sa líši podľa veku a pohlavia, ale pravdou je, že na tanieri železo nesmie chýbať

K obzvlášť rizikovým skupinám, patria napríklad ženy, deti vo vývine a ľudia, ktorí obmedzujú prípadne vôbec nejedia mäso, teda bielkoviny.

Preto nenechajte nič na náhodu a postarajte sa o svoj dostatok potrebných minerálov a vitamínov už dnes, aby ste preventívne predchádzali zdravotným problémom a nepriaznivým hodnotám hemoglobínu.

drprotect-odporuca-blog