Nakopnite si vašu imunitu s vitamínom C

 

drprotect-radi-blog

Nedostatok vitamínu C je spojený s častými nádchami a prechladnutiamu. Tie môžu viesť až k zápalu pľúc a ďalším respiračným ochorením, ktoré môžu ohroziť váš život. Ak bývate často chorý, vaše telo sa vám snaží naznačiť, že s fungovaním imunitného systému niečo nieje v poriadku.

V čase koronavírusu je preto dôležité imunitu posilniť všetkými možnými spôsobmi, aby sa telo pred vírusom vedelo čo najúčinnejšie brániť. Ako na to?

 Vitamín C patrí medzi úplne základné látky v ľudskom tele.

Náš život by bez neho nebol možný. Od vitamínu C závisí spevňovanie, regenerácia a rast srdcovocievneho systému, svalov, šliach, kĺbov a kostí. Umožňuje prácu buniek aj pri nedostatku kyslíka a zvyšuje odolnosť voči fyzickej záťaži a bolesti.

Práve v období rozšírenia vírusových ochorení je veľmi dôležité zabezpečiť dostatočný príjem tohto vitamínu. Ako zistíme, že ho máme v organizme v nedostatočnom množstve? Povie nám to samo naše telo.

Toto sú 3 najčastejších príznakov nedostatku vitamínu C.

1.Únava

Ráno nevládzete vstať z postele. V práci ste bez nápadov a zívate celý deň. Večer prídete z práce domov a nechce sa vám nič robiť, tak zadriemete pri televízii. Únava je vážnejší problém, ako sa zdá a celkovo je veľmi úzko prepojená s našou produktivitou a s celkovou kvalitou vášho života.

Práve nedostatok vitamínu C môže spôsobiť, že cítite vyčerpanosť a nechuť do života, dokonca až depresívne stavy.

2.Zápal ďasien

Zápal ďasien je považovaný aj za predstupeň parodontitídy. Spôsobuje ho najmä nedostatočná či nesprávne vykonávaná ústna hygiena a následné hromadenie plaku na zuboch a ďasnách, ale aj nedostatok niektorých vitamínov – najmä vitamínu C.

Zápal ďasien sa prejavuje slabým krvácaním ďasien a často je sprevádzané opuchom ďasien a bolesťami zubov. Jedným z prejavov zápalu ďasien je aj nepríjemný zápach z úst.  

3.Náchylnosť na infekcie

Áno, povesť vitamínu C ako účinného nástroja v boji proti prechladnutiu a infekciám je známa už od nepamäti.

Ak máte nedostatok céčka, chrípka vás jednoducho premôže oveľa jednoduchšie a rýchlejšie. Samozrejme, ak je infekcia priveľmi silná, nemusí vám pomôcť ani vitamín C a choroba vás premôže, avšak s dostatkom vitamínu C máte proti chrípke oveľa lepšiu šancu.  

Ochráňte sa proti chrípke aj vy a celú rodinu s Dr.Protect C-Vitamín s Výťažkom z Hroznových Jadier. Patrí medzi špičku v prevencii pred chorabami a má pozitívny vplyv na obranyschopnosť organizmu.  Hroznové jadierka sú známe pre svoj veľký obsah bioflavonoidov

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Ako do nášho tela doplníme vitamín C?

Jednoduchý spôsob, ako zabezpečiť dostatok vitamínu C v pravidelných intervaloch, je jesť vyváženú stravu, ktorá obsahuje dostatok tohto vzácneho vitamínu.

Nachádza sa najmä v paradajkách, listovej zelenine, špenáte, brokolici a v citrusových plodoch. Nezabudnite tiež na sladké zemiaky (bataty), ananás a papriku. Odporúčaná denná dávka vitamínu C pre dospelého človeka je 100 mg na deň. 

Ak však tieto potraviny nemáte v obľube alebo pri vašom životnom štýle alebo pracovnom tempe ich nemáte čas konzumovať, vitamín C môžete doplniť aj vo forme doplnkov výživy, ktoré môžu mať rôzne formy. V dnešnej dobe ale žijeme v zhone a nie vždy máme čas ísť do obchodu a kúpiť si ovocie alebo zeleninu, ktorá je bohatá na vitamnín C. Existuje ale veľa prírodných pomocníkov, ktorí vás vedia nakopnúť dostatočným množstvom vitamínu C. 

Tekutý výživový doplnok Dr.Protect C-Vitamín obsahuje až (30 000 mg) vitamínu C a vďaka extraktami z ríbezle čiernej a ruže šípkovej podporuje lepšie vstrebávanie. Samotná Ríbezľa pôsobí ako silný antioxidant a podporuje vylučovanie vody z tela. Druhým skvelým benefitom vo výživovom doplnku Dr.Protect C-Vitamín 30 000 MG sú šíky, ktoré sa používajú pre veľký obsah vitamínu C a karoténu.

Pre optimálne fungovanie obranyschopnosti v súčasnosti rad odborníkov odporúča príjem až 1 gramu vitamínu C denne (1000 mg) ako prídavok ku strave bohatej na ovocie a zeleninu. Kompletnú ponuku vitamínu C nájdete aj v našom eshope.

V prípade, ak dávate prednosť tabletkám odporúčame Dr.Protect C-Vitamín tablety. Obsahujú Vitamín C + vápnik + prírodné bioflavonoidy zo šípok a citrusov pre zvýšenie účinnosti vitamínu C v organizme. Pre jeho menšie balenie sú ideálnym spoločníkom aj na cesty. 

drprotect-odporuca-blog