Tieto triky na mastné vlasy zabránia tomu, aby sa vaše vlasy tak rýchlo mastili

drprotect-radi-blog

Naša najväčšia chybička krásy? Mastné vlasy. A v tomto letnom počasí sa nám navyše lepia ku korienkom, takže potrebujeme mať pripravené profesionálne hacky na mastné vlasy.

Je to bežný problém: pokožka hlavy produkuje olej a kožný maz, takže mastným vlasom sa nevyhneme, najmä u tých s jemnejšou štruktúrou. Často je to dôsledok vynechávania umývacích dní, nadmerného umývania alebo cvičenia, ale svoju úlohu môže zohrať aj počasie.

Mnoho ľudí si myslí, že mastnota je horšia v teplejších mesiacoch. So stúpajúcou teplotou tela sa zvyšuje potenie, ktoré umožňuje zmiešanie potu s kožným mazom na pokožke hlavy, a tým sa šíri viac mastnoty.

Okrem všeobecného zvýšeného množstva potu môže k tomuto problému prispieť aj samotné počasie. So zvýšenou vlhkosťou je vo vzduchu viac vlhkosti, a teda aj vo vlasoch. Dokonca aj naše letné doplnky môžu tento problém ešte zhoršiť. Slnečné okuliare posunuté dozadu na temeno hlavy pomáhajú prenášať olej a mastnotu. Rovnako tak aj slnečné doplnky, ako sú klobúky, ktoré sploštia korienky a spôsobia ich mastnotu.

 

Čo spôsobuje mastné vlasy?

Mastné vlasy sú dôsledkom toho, že mazové žľazy na pokožke hlavy produkujú olej. Tento olej sa potom vstrebáva do vlasov a jeho nadmerné množstvo môže spôsobiť mastný vzhľad.

Olej sám o sebe nie je pre vlasy škodlivý - v skutočnosti robí vlasy lesklými, zdravými a silnými, ale príliš veľa oleja môže spôsobiť jeho hromadenie, ktoré spôsobuje, že vlasy vyzerajú ochabnuté a príliš hladké.

Prečo sa mi vlasy tak rýchlo mastia?

Rôzne typy vlasov sa budú javiť mastné po rôznej dobe - tie s hrubými alebo štruktúrovanými vlasmi môžu mať vlasy týždeň a stále budú vyzerať sviežo. Tí, ktorí majú jemné alebo tenké vlasy, však môžu zistiť, že ich vlasy vyzerajú mastne už po jednom dni.

Všetko závisí od množstva oleja, ktoré vaša pokožka hlavy produkuje, ako aj od toho, ako dobre sú vaše vlasy schopné tento olej prenášať. Keď máte mastné korienky, je pokušením umývať si vlasy pravidelnejšie, ale každodenné umývanie vlasov môže v skutočnosti prispieť k mastným korienkom.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Keď si totiž vlasy naučíte na pravidelné umývanie, môžu sa vám zmastiť, ak sa ich budete snažiť umyť jeden deň navyše. Je to rovnaké, ako keď si nadmerne čistíte pokožku a zbavujete ju prirodzených olejov - čím viac si vlasy čistíte, tým viac oleja vaša pokožka hlavy produkuje, aby to kompenzovala.

Aké sú najlepšie šampóny a kondicionéry na mastné vlasy?

Samozrejme, nejde len o to, ako si vlasy umývate, ale aj o to, či používate tie najlepšie produkty pre vaše vlasy. My v Dr.Protect vieme, že je nevyhnutné starostlivo vyberať šampón a kondicionér. Preto sme si pre vás pripravili v na tomto odkaze produkty, ktoré sú najlepšie proti mastným vlasom. 

 Tu sú všetky hacky na mastné vlasy, ktoré treba mať na pamäti...

1. Nech už robíte čokoľvek, neumývajte si vlasy nadmerne

Keď sa vlasy mastia viac, môže byť lákavé zvýšiť množstvo umývania, ale ako už bolo spomenuté, odborníci tvrdia, že je to vlastne jedna z najhorších vecí, ktoré môžeme urobiť. "Ak si začnete umývať vlasy každý deň, vaša pokožka hlavy bude mať pocit, že musí produkovať nadmerné množstvo mazu. Dostanete sa do začarovaného kruhu pocitu, že si musíte umývať vlasy každý deň.

Ak už máte pocit, že ste sa dostali do pasce nadmerného umývania, začnite si od časte umývania odvykať Pomaly znižujte počet šampónovania a vyberajte si bezsulfátové produkty, ktoré pomáhajú vyčistiť vlasy.

2. Investujte do čistiaceho šampónu na mastné vlasy

Ak trpíte mastnými vlasmi, veľa vlasových odborníkov sa domnieva, že je to skôr dôsledok mastnej pokožky hlavy než mastných vlasov. Zatiaľ čo bezsulfátové šampóny sú príjemné a šetrné na každý druhý deň, je dobré používať čistiaci šampón raz týždenne na hlbšie čistenie. Pomôže vám to odstrániť prebytočný nahromadený olej. Čistiaci šampón používajte raz týždenne a následne použite obľúbený šampón a kondicionér, ktoré najlepšie vyhovujú vášmu typu vlasov. Môžete tiež skúsiť užívať doplnok na vlasy od Dr.Protecta. Je ním Dr.Protect Super Vlasy kvapky, ktorý priaznivo pôsobí na rozštiepené končeky alebo poškodené vlasy.

3. Kondicionér používajte len na končeky vlasov

Ak sa vám kondicionér vyčerpá rýchlejšie ako šampón, robíte to zle. Hladidlo v sprche by ste mali používať striedmo a len na končeky. Mnohí z nás so suchými alebo farbenými vlasmi sa dostávajú do pasce, keď ho nanášajú vyššie a vyššie, aby sa rozplietol, až kým ho nemajú v podstate pri korienkoch. Čím vyššie ho však nanesiete, tým rýchlejšie sa vaše vlasy začnú mastiť. Namiesto toho skúste na skrotenie svojich zamotaných vlasov použiť mokrú kefu. Štetiny sú dostatočne mäkké, aby nespôsobovali lámanie, ale dostatočne silné, aby si poradili aj s tými najodolnejšími uzlami.

4. Koľko šampónu mám použiť?

Existuje určité množstvo šampónu, ktoré by ste mali použiť, aby sa vlasy príliš nemastili. Pri umývaní vlasov je veľmi dôležité nepoužívať príliš veľa šampónu, pretože môže vlasy zaťažiť. Vo všeobecnosti stačí menšie množstvo - a lepšie fungujú dve rýchle umytia ako jedno dlhé umývanie.

 Pri umývaní vlasov by ste nemali používať príliš horúcu vodu, pretože tá zbavuje pokožku hlavy prirodzených olejov a pokožka hlavy ich okamžite nahradí, čím sa vlasy stávajú mastnými. Pri poslednom oplachovaní nezabudnite vodu ochladiť, aby ste vlasom dodali lesk. Prúd studenej vody po umytí tiež pomôže pokožke hlavy a reguluje prietok krvi. Rovnaké pravidlo platí aj pre stylingové prípravky. Menej je viac, aby sa zabránilo prílišnému hromadeniu.

5. Vyskúšajte jablčný ocot na liečbu mastných vlasov

Táto metóda, metóda na mastné vlasy zahŕňa len dve zložky: vodu a jablčný ocot. Stačí zriediť jablčný ocot v šálke vody, radí jeden z používateľov na internete, a preliať ním vlasy. Nechajte pôsobiť niekoľko minút a voilà: usadeniny sú odstránené a vlasy zostanú čisté a 100 % bez mastnoty. Ak sa chete zveriť do rúk vede a kozmetike, pozrite si naše produkty na mastné vlasy, ktoré pmôžu každému. 

6. Zvoľte si drdol alebo vrkoč

Ukázalo sa, že nie všetka mastnota pochádza od koreňa. Nečistoty z rúk sa môžu vo vlasoch hromadiť vždy, keď sa ich dotknete. Ak si vlasy dáte do voľného drdolu alebo vrkoča, udržíte ich ďalej od mastnej tváre alebo spoteného krku. A je to aj šik.

7. Vyhýbajte sa konzumácii mastných jedál

Tak ako pri väčšine aspektov našej starostlivosti o krásu, aj tu platí, že to, čo dávame do svojho tela, môže mať rovnaký vplyv ako výrobky, ktoré naň dávame. Vaša strava môže mať priamy vplyv na stav vašich vlasov, preto sa snažte vyhýbať mastným potravinám a zvýšte denný príjem ovocia a zeleniny. Pozrite si náš prehľad tých najlepších šampónov a produktov na mastné vlasy na tomto odkaze

drprotect-odporuca-blog