Ako si vyčistiť a vydezinfikovať mobil bez poškodenia? Poznáme najlepšie spôsoby

 blog-cistenie-telefonu

Koronavírus je v týchto chvíľach skutočne na celom svete. Aj napriek tomu, že možno nie je vo vašej blízkosti, určite premýšľate nad tým, ako ostať zdravý. Medzi prevenčné kroky by malo patriť pravidelné a správne umývanie rúk a dezinfekcia vášho mobilu, uvedomujúc si, na koľkých verejných miestach ste ho používali. Pozrime sa na niekoľko spôsobov, ako si môžete vyčistiť a dezinfikovať mobil bez jeho poškodenia. 

Nedávna štúdia z časopisu Journal of Hospital Infection ukázala, že koronavírus môže prežiť na neživých povrchoch, ako sú kov, sklo alebo plasty, až neuveriteľných deväť dní, no je ho možno ľahko odstrániť pomocou izopropylalkoholu. 

Najvhodnejšie je využiť kombináciu teplej vody a mydla, no to platí len pre najnovšie mobily. Pre staršie zariadenia odporúčame používať iba mierne navlhčenú handričku. Ak si chcete vyčistiť mobilný telefón bez akéhokoľvek poškodenia prečítajte si tento postup.

  1. Odpojte všetky káble a vypnite si váš mobil.
  2. Používajte mäkkú, mierne navlhčenú handričku, ktorá nepúšťa vlákna - napríklad handričku na šošovky.
  3. Zabráňte vniknutiu vody do otvorov telefónu.

Nepoužívajte žiadne čistiace prostriedky. Mobilné telefóny je možné čistiť aj pomocou utierok Clorox alebo izopropylalkoholom. Použitím 70% izopropylalkoholu alebo dezinfekčných utierok Clorox môžete jemne utrieť tvrdé, neporézne povrchy zariadenia Apple, ako napríklad displej a iné vonkajšie povrchy.

Použite antimikrobiálnu čistiacu handričku

how-to-clean-sanitize-iphone-without-damaging-it

Najjednoduchším a najúspornejším spôsobom, ako vyčistiť a dezinfikovať váš mobil bez alkoholu alebo čistiacich prostriedkov, je použitie antibakteriálnej/antimikrobiálnej látky. Tá udržuje mäkkosť handričky z mikrovlákna pomocou aplikácie tekutého striebra namiesto striebornej nite, aby nepoškodila obrazovku vášho.

DG-300 Silverclear je používaný na niektorých látkach z mikrovlákien a je registrovaný v EPA. Podľa dostupných informácií odstraňuje 99,9% baktérií a zabraňuje šíreniu vírusov.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1rr

Prihláste sa a odoberajte rady Dr.Protecta a získajte zľavu 5% hneď teraz.

#formular#

Nasaďte si ochranné sklo a potom použite dezinfekčné utierky

Nasadením ochranného skla obrazovky zabránite, aby akékoľvek čistiace obrúsky poškodili povlak obrazovky na vašom mobile. Existuje mnoho cenovo dostupných ochranných skiel. Keď je displej vášho mobilu chránený sklom, môžete dezinfikovať  mobil čistiacimi utierkami alebo 60-70% izopropylalkoholom.

Čistite a dezinfikujte váš mobil pomocou UV čističa

24d2a5c288bfd8252557c9305e1d9d67b

Pravdepodobne každý z nás sa už niekedy zamyslel nad tým, či na telefóne so sebou nenosí aj nejaké tie baktérie alebo iné drobné nečistoty, ktoré by sa mohli prenášať napríklad aj na tvár pri telefonovaní. Pravda je, že mobilné telefóny takéto nečistoty obsahujú a, že sa pri telefonovaní prenášajú na tvár. Stačí si uvedomiť skutočnosť, že sa telefónu dotýkame vždy a všade bez toho, aby sme si predtým umývali ruky.

Čistenie mobilného telefónu prebieha bez akýchkoľvek chemikálií, využíva sa iba potenciál UV svetla ničiaceho baktérie.

Disinfection UV Lampa je najobľúbenejšou dostupnou možnosťou dezinfekcie vášho mobilu UV svetlom. Toto je najdrahšia zo spomenutých možností, no poskytuje rýchly a ľahký spôsob, ako si vy a vaša rodina budete istí, že vaše mobilné telefóny sú naozaj čisté. Pri Disinfection UV Lampe samotný čistiaci proces trvá iba 120 sekúnd, počas ktorých UV žiarovky pod a nad telefónom osvetľujú jeho povrch. UV svetlo za 1-2 minúty pri vzdialenosti niekoľko cm od telefónu zabije aj ebolu.

Aby bolo osvetlenie povrchu, čo možno najrovnomernejšie, vnútorné steny tejto UV používa dve žiarovky UV-C, ktorými dokáže usmrtiť až 99,9% baktérií a vírusov.  Všetky naše dezinfekčné UV lampy nájdete TU.

drprotect-odporuca-blog