Nosenie rúška môže zachrániť váš život. Je to najlepšia možná ochrana

blog-map

Koronavírus otriasa väčšinou krajín na svete. Krajiny zavádzajú tvrdé opatrenia karantény, nosenia rúšok a obmedzenej výroby vo fabrikách. Sú však tieto opatrenia dostatočné? Ochráni nás rúško, ak je pri nás nakazený človek?

Podľa najnovších informácií sa potvrdilo, že nosenie rúška je najlepším možným prevenčným krokom pred nakazením sa koronavírusom. Výsledky ukazujú, že v krajinách, kde je zavedené povinné nosenie tejto ochrany, počet nakazených nestúpa tak rapídne, ako v krajinách, kde ľudia rúško nenosia.

Pre porovnanie, Taliansko doposiaľ zaznamenalo 10 779 úmrtí a Taiwan, kde ľudia dodržiavajú striktné pravidlá a nosia rúška, zaznamenali len 3 úmrtia. Španielsko, či USA, krajiny bez vládneho nariadenia nosenia rúšok, počet obetí dosiahol niekoľko tisíc, avšak v Japonsku, v krajine s povinnosťou nosenia rúšok, je ich doposiaľ len 54. Ochráni vás rúško alebo respirátor pred koronavírusom? Prečítajte si náš článok. 

Výsledky tak ukazujú, že každá zábrana, brániaca prenosu koronavírusu je účinná. Je potrebné byť zodpovedný a chrániť seba, rovnako ako blízkych. Nosenie rúška je predsa to najmenej, čo môžete urobiť. 

Zdroj: maskssavelives.org

Základné pravidlá nosenia rúšok:

  1. Začnite od seba - noste rúško všade mimo domu.
  2. Ak nemáte respirátor, noste rúško alebo čokoľvek, čo zabraňuje priamému dýchaniu vzduchu.
  3. Nenosiť rúško na verejnosti je ako jazdiť na motorke bez prilby. Ľudia vás vidia a myslia si, že si nevážite vlastný život.
  4. Propagujte nosenie rúška medzi svojimi susedmi a svojou rodinou.

Vyberte si zo širokej ponuky rúšok, ktoré si môžete objednať.

Zdroj: maskssavelives.org

 

Pozrite si ďalšie súvisiace články